Boek
Nederlands

Renate

Rita Spijker (auteur)
Als de 49-jarige Renate, die haar man verdenkt van overspel, naar vriendinnen in Wales vertrekt, pleegt ze daar zelf overspel.
Onderwerp
Zussen, Vrouwen
Titel
Renate
Auteur
Rita Spijker
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Marmer, 2016
263 p.
Aantekening
Vervolg op Tussen zussen
ISBN
9789460683480 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Renate, 49 jaar, verdenkt haar man Wim van overspel met zijn stagiaire. Ze hebben al heel lang geen seks met elkaar, zij vindt hem pedant, een betweter en saai. Zij bezoekt haar lesbische vriendinnen Joke en Sally in Wales als ze hoort dat Sally kanker heeft. Daar ontmoet ze Bran en heeft geweldige seks met hem. Haar stiefzussen Tessa, Marit en Anne, die alledrie ook relaties hebben waarin van alles gebeurt, leven intens met haar mee. Wim doet pogingen om Renate terug te krijgen, maar die kapt ze af. Als Sally op sterven ligt, vertrekt ze weer naar Wales. Dit vervolg op 'Tussen zussen' (2007)* wil provoceren, maar is minder pakkend geschreven, met weinig humor of relativering. De hoofdpersoon kan als irritant, vervuld van zichzelf, hysterisch en achterdochtig overkomen. Rita Spijker publiceerde sinds haar debuut in 2006 een tiental boeken; in 2016 verscheen ook 'Vriendschap'.

Over Rita Spijker

Rita Spijker (Slagharen, 26 januari 1957) is een Nederlandse auteur. Spijker woont in Middelbert aan de rand van Groningen en was gehuwd met theatermaker Rob Heiligers. Enkele van haar boeken zijn autobiografisch, o.a. het boek Rauwe dagen over het overlijden van haar ouders.

Bibliografie

Deze boeken heeft Rita Spijker gepubliceerd:

Lees verder op Wikipedia