Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ver van mij

Rita Spijker (auteur)
+1
Ver van mij
×
Ver van mij Ver van mij
Genre:
Wanneer een vrouw na de dood van haar tweede man in Gambia de bloemetjes buiten gaat zetten, heeft dat gevolgen voor haar relatie met haar dochters.
Extra onderwerp
Familie, echtscheiding, Scheiding
Titel
Ver van mij
Auteur
Rita Spijker
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Baarn: Marmer, 2012
297 p.
ISBN
9789460680700 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Enerzijds is er Rosa, een vrouw van middelbare leeftijd die drie maanden geleden haar tweede man heeft verloren. Maar ze kan nauwelijks rouwen om de dood van Alphons. Wat ze voelt, is vooral opluchting, omdat ze verlost is uit een huwelijk dat toch al lang een stille dood gestorven was. Rosa heeft een reis naar Gambia geboekt, om er exotische vogels te spotten. Maar in Gambia blijkt wel meer te beleven. Ook Rosa laat zich verleiden door een aantrekkelijke jonge Gambiaan, Rano. Anderzijds levert Birgit intussen in Nederland haar eigen strijd. Een strijd met zichzelf en met haar moeder, die niet alleen letterlijk ‘ver van haar’ is. Sinds de scheiding van Birgits vader is de band met haar moeder allesbehalve hecht. Haar lesbische zus Inger heeft veel minder problemen met haar moeder. In de loop van het verhaal komen er een aantal cruciale personen in het leven van Birgit. Zo is er Mara, een cliënte van Birgit, die psycholoog is. Door haar krijgt Birgit meer inzicht in het gedrag van haar…Lees verder
Drie maanden na het overlijden van haar echtgenoot Alphons gaat Rosa (52) op vakantie naar Gambia. Niet om te rouwen, want eigenlijk is ze opgelucht over zijn dood. Haar dochters Birgit en Inger - kinderen van ex-man Wander - kijken heel verschillend tegen hun moeder aan. De relatie tussen Rosa en Birgit is moeizaam. Birgit kan slecht omgaan met het in haar ogen onvolwassen gedrag van haar moeder, die mannen 'gebruikt als wegwerpservies op een feestje'. Rosa is in het zakenleven geslaagd, maar laat in haar privéleven veel steken vallen. De verschillende karakters worden goed beschreven. Het taalgebruik is beeldend. Drie eerdere romans van de auteur werden goed ontvangen. Naast psychologische romans schreef zij ook een verhalenbundel en een jeugdprentenboek. Een boeiende roman voor een groot vrouwelijk publiek. Normale druk.

Over Rita Spijker

Rita Spijker (Slagharen, 26 januari 1957) is een Nederlandse auteur. Spijker woont in Middelbert aan de rand van Groningen, en was gehuwd met theatermaker Rob Heiligers. Enkele van haar boeken zijn autobiografisch, o.a. het boek 'Rauwe dagen', over het overlijden van haar ouders.

Bibliografie

Deze boeken heeft Rita Spijker gepubliceerd:

Lees verder op Wikipedia