Grote letter
Nederlands

Ver van mij

Rita Spijker (auteur)
Wanneer een vrouw na de dood van haar tweede man in Gambia de bloemetjes buiten gaat zetten, heeft dat gevolgen voor haar relatie met haar dochters.
Titel
Ver van mij
Auteur
Rita Spijker
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, 2017
378 p.
ISBN
9789036432160 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Drie maanden na het overlijden van haar echtgenoot Alphons gaat Rosa (52) op vakantie naar Gambia. Niet om te rouwen, want eigenlijk is ze opgelucht over zijn dood. Haar dochters Birgit en Inger – kinderen van ex-man Wander – kijken heel verschillend tegen hun moeder aan. De relatie tussen Rosa en Birgit is moeizaam. Birgit kan slecht omgaan met het in haar ogen onvolwassen gedrag van haar moeder die mannen 'gebruikt als wegwerpservies op een feestje'. Rosa is in het zakenleven geslaagd, maar laat in haar privéleven veel steken vallen. De verschillende karakters worden goed beschreven. Het taalgebruik is beeldend. Een boeiende roman.

Over Rita Spijker

Rita Spijker (Slagharen, 26 januari 1957) is een Nederlandse auteur. Spijker woont in Middelbert aan de rand van Groningen en was gehuwd met theatermaker Rob Heiligers. Enkele van haar boeken zijn autobiografisch, o.a. het boek Rauwe dagen over het overlijden van haar ouders.

Bibliografie

Deze boeken heeft Rita Spijker gepubliceerd:

Lees verder op Wikipedia