Boek
Nederlands

Verloren zoon van Rome

Robert Fabbri (auteur), Henk Moerdijk (vertaler)
Het leven van keizer Vespasianus vanaf het jaar 51.
Titel
Verloren zoon van Rome
Auteur
Robert Fabbri
Vertaler
Henk Moerdijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rome's lost son
Editie
1
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2015
367 p. : ill.
ISBN
9789045208725 (paperback)

Besprekingen

In dit zesde deel over keizer Vespasianus (jaar 69-79) blijkt de auteur in staat om de boeiende reeks avonturen te vervolgen zonder dat de spanningsboog inzakt. Vespasianus wordt naar de Balkan gestuurd waar zijn broer Sabinus gouverneur is van de Romeinse provincies Macedonië en Thracië. Opdrachtgever is Pallas, de vrijgemaakte slaaf en eigenlijke machthebber ten tijde van keizer Claudius. Het vroege christendom van Paulus speelt hier een belangrijke rol in. Net als in de vorige delen schrijft Fabbri een spannend, meeslepend en vrijwel waarheidsgetrouw verhaal. Tot slot geeft de auteur een korte verantwoording van het gebruik van zijn bronnen. Met verklarende woordenlijst en kaart. Kennis van de voorgaande delen is vereist.

Over Robert Fabbri

Robert Fabbri (Genève, 22 juni 1961) is een Zwitserse auteur van historische thrillers, bekend van onder meer de Vespasianus-serie.

Biografie

Fabbri werd geboren in Genève maar verhuisde op jonge leeftijd naar West Sussex in Engeland. Hij studeerde er achtereenvolgens aan de kostschool Christ's Hospital, Horsham en de universiteit van Londen.

Fabbri werkte 25 jaar als regie-assistent in de tv- en filmindustrie. Daarna besloot hij om een carrière als schrijver te beginnen.

Bibliografie

Zijn bekendste boeken zijn deze van de Vespasianus-serie, waarin hij vertelt over het leven van Titus Flavius Vespasianus I, de eerste Flavische keizer van het Romeinse Rijk.

Vespasianus-serie