Boek
Nederlands

De eigenzinnige prinses en de bonte prins

Robin Hobb (auteur), Fred Karreman (vertaler), Eric Karreman (vertaler)
Een eigenzinnige prinses raakt in verwachting van een staljongen en brengt een gevlekt kind ter wereld.
Bevat
De eigenzinnige prinses
De bonte prins
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De eigenzinnige prinses en de bonte prins
Auteur
Robin Hobb
Vertaler
Fred Karreman Eric Karreman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The willful princess and the piebald prince
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
126 p.
Aantekening
Grijpt terug naar de wereld uit De boeken van de zieners
ISBN
9789024559541 (hardback)

Besprekingen

Felicity, een dochter van een min, vertelt dit verhaal. Zij verblijft aan het hof van koning Fier, heerser over de Zes Hertogdommen, en zijn vrouw, koningin Reina. Hun dochter, prinses Hoede Ziener, gaat haar eigen weg. Zij maakt kennis met de staljongen Lostler, die een gevlekte hengst bezit. Hoede raakt van hem in verwachting. Er gebeurt een ongeluk, waardoor er een gevlekte jongen, Char, ter wereld komt. Tegelijkertijd brengt Felicity ook een zoon, Roodborst, ter wereld, die verwekt werd door een minstreel. Zij kan nu als min van Char optreden. Als de oude koning sterft, wordt Char, die wegens zijn vlekken zeer omstreden is, de nieuwe vorst. Er ontstaat strijd tussen hem en de heer Canny, die de troon claimt. Bovendien dingen zij beiden naar de gunst van de jonkvrouw Wiffen. Char wordt vermoord. Canny wordt koning, trouwt met Wiffen, die echter in verwachting is van Char. Robin Hobb sluit met deze korte roman aan bij 'De boeken van de Zieners'. Het boek dat als een op zichzelf staa…Lees verder

Over Robin Hobb

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Szymon Sokół

Margaret Astrid Lindholm Ogden (Oakland (Californië), 5 maart 1952), beter bekend onder de pseudoniemen Robin Hobb en Megan Lindholm, is een Amerikaanse schrijfster van high-fantasy- en sciencefiction-romans.

Sinds 1971 schrijft ze onder het pseudoniem Megan Lindholm; haar geboortenaam. Sinds 1995 schrijft ze tevens onder de androgyne naam Robin Hobb, hetgeen lijkt op hobbit en hobgoblin.

Ze is getrouwd met Fred Ogden en is moeder van drie volwassen kinderen en één jonger kind.

Biografie

Margaret Astrid Lindholm werd op 5 maart 1952 geboren in Oakland, Californië. Toen ze negen jaar oud was verhuisde ze naar Fairbanks, Alaska. De verhuizing was een schok voor haar geweest. Ze woonde met haar familie in een slecht geïsoleerd huis met veel gebreken.

Na haar middelbare school deed ze de studie communicatie aan de Universiteit van Denver in Colorado. Toen ze 18 jaar was trouwde ze, en verhuisde ze n…Lees verder op Wikipedia