Boek
Nederlands

De moordenaar van de nar

Robin Hobb (auteur), Ruud Bal (vertaler)
Fitz en Mollie leiden een rustig leven op het landgoed Woeste Woud, als een boodschapper tijdens het Winterfeest hun rust komt verstoren.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De moordenaar van de nar
Auteur
Robin Hobb
Vertaler
Ruud Bal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fool's assassin
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2014
623 p.
ISBN
9789024564842 (hardback)

Besprekingen

Robin Hobb keert terug naar het land van de Zieners, tot vreugde van velen. Fitz Chevalric is inmiddels gelukkig getrouwd met zijn jeugdliefde Mollie en bestiert een bescheiden landgoed, Woeste Woud. Dan arriveert tijdens het Winterfeest een boodschapper en oude spoken steken de kop op. Een spannend boek met oude bekende karakters en een zeer aansprekende nieuwe stem. Hobb's karakters zijn als altijd zeer grondig uitgewerkt. Fitz is vertrouwd plichtsbewust en zorgelijk, en dat hij de overduidelijke ontwikkeling van de plot almaar niet ziet aankomen, is volkomen geloofwaardig binnen het bestek van het verhaal. Het verhaal eindigt met een cliffhanger van jewelste. Goede vertaling. Niet voor 'nieuwe' lezers. Meer delen zullen volgen.

Over Robin Hobb

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Szymon Sokół

Margaret Astrid Lindholm Ogden (Oakland (Californië), 5 maart 1952), beter bekend onder de pseudoniemen Robin Hobb en Megan Lindholm, is een Amerikaanse schrijfster van high-fantasy- en sciencefiction-romans.

Sinds 1971 schrijft ze onder het pseudoniem Megan Lindholm; haar geboortenaam. Sinds 1995 schrijft ze tevens onder de androgyne naam Robin Hobb, hetgeen lijkt op hobbit en hobgoblin.

Ze is getrouwd met Fred Ogden en is moeder van drie volwassen kinderen en één jonger kind.

Biografie

Margaret Astrid Lindholm werd op 5 maart 1952 geboren in Oakland, Californië. Toen ze negen jaar oud was verhuisde ze naar Fairbanks, Alaska. De verhuizing was een schok voor haar geweest. Ze woonde met haar familie in een slecht geïsoleerd huis met veel gebreken.

Na haar middelbare school deed ze de studie communicatie aan de Universiteit van Denver in Colorado. Toen ze 18 jaar was trouwde ze, en verhuisde ze n…Lees verder op Wikipedia