Boek
Nederlands

Het lot van de moordenaar

Robin Hobb (auteur), Ruud Bal (vertaler), Willie Van der Kuil (vertaler)
Fitz en de zijnen ondernemen een gevaarlijke tocht om zijn ontvoerde jonge dochter, Bij, te redden. Bij ontdekt onder moeilijke omstandigheden onvermoede krachten in zichzelf.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Het lot van de moordenaar
Auteur
Robin Hobb
Vertaler
Ruud Bal Willie Van der Kuil
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Assassin's fate
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, © 2017
937 p. : kaarten
ISBN
9789024572106 (hardback)

Besprekingen

Deel drie van de laatste trilogie over Fitz en de nar; het niet afzonderlijk leesbare vervolg op 'De geheimen van de nar' (2015)*. De jonge dochter van Fitz is ontvoerd door de wrede en hebzuchtige Dienaren. Fitz en zijn bondgenoten ondernemen een avontuurlijke tocht om haar te redden of dan tenminste toch te wreken. Ondertussen laat de dochter zelf, Bij, zich ook niet onbetuigd. Haar ontwikkeling is meeslepend maar soms moeilijk te verdragen; het gaat hier om een jong kind dat lichamelijk en geestelijk mishandeld wordt en er vrijwel alleen voor staat. Spannend einddeel vol met draken, levende schepen en kleurrijke magie, waar ook ruimte is voor verdere ontwikkeling van de karakters en hun onderlinge relaties. Het verhaal grijpt terug op Hobbs eerdere trilogieën over de Levende Schepen, zonder dat het noodzakelijk is om deze gelezen te hebben. Sommige hoofdstukken, zeker tegen het einde, zijn te langdradig. Het boek had een heel stuk ingekort kunnen worden. Afgezien daarvan, een spect…Lees verder

Over Robin Hobb

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Szymon Sokół

Margaret Astrid Lindholm Ogden (Oakland (Californië), 5 maart 1952), beter bekend onder de pseudoniemen Robin Hobb en Megan Lindholm, is een Amerikaanse schrijfster van high-fantasy- en sciencefiction-romans.

Sinds 1971 schrijft ze onder het pseudoniem Megan Lindholm; haar geboortenaam. Sinds 1995 schrijft ze tevens onder de androgyne naam Robin Hobb, hetgeen lijkt op hobbit en hobgoblin.

Ze is getrouwd met Fred Ogden en is moeder van drie volwassen kinderen en één jonger kind.

Biografie

Margaret Astrid Lindholm werd op 5 maart 1952 geboren in Oakland, Californië. Toen ze negen jaar oud was verhuisde ze naar Fairbanks, Alaska. De verhuizing was een schok voor haar geweest. Ze woonde met haar familie in een slecht geïsoleerd huis met veel gebreken.

Na haar middelbare school deed ze de studie communicatie aan de Universiteit van Denver in Colorado. Toen ze 18 jaar was trouwde ze, en verhuisde ze n…Lees verder op Wikipedia