Boek
Nederlands

Het lot van de nar

Robin Hobb (auteur)
+1
Het lot van de nar
×
Het lot van de nar Het lot van de nar

Het lot van de nar

In de reeks:
Genre:
Prins Plicht gaat met een reisgezelschap op weg om een draak te verslaan, maar wordt daarbij tegengewerkt door een tegenstander die geheel eigen plannen met die draak heeft.
Titel
Het lot van de nar
Auteur
Robin Hobb
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fool's fate
Uitgever
Amsterdam: M, 2003
768 p.
ISBN
90-225-3601-7

Besprekingen

Het lot van de Nar besluit de trilogie 'De boeken van de Nar' op indrukwekkende wijze. Meer dan 750 bladzijden lang houdt Robin Hobb de aandacht van de lezer vast met het verslag dat de koninklijke bastaard Fitz geeft van de queeste naar de ingevroren draak van de Buiteneilanders. In het voorgaande deel heeft prins Plicht een narkieza van de Buiteneilanden beloofd haar het hoofd van die draak te geven, om daarmee een verbond te sluiten tussen de Zes Hertogdommen en de Buiteneilanden. Ook al is hij er zich van bewust dat achter de wens van de narkieza onbegrepen motieven schuilen, toch begeeft de prins zich naar het noordelijke eiland, vergezeld door de belangrijkste personages uit de voorgaande delen, waaronder natuurlijk ook Fitz in zijn rol van Tom Dassenkop en de adviseur Chade. Fitz heeft ervoor gezorgd dat zijn vriend de Nar niet meegaat, omdat die daar zijn eigen dood heeft voorzien, maar uiteraard duikt de Nar toch op.

Aanvankelijk worden er alleen maar méér myste…Lees verder
Derde boek van deze tweede (of derde, afhankelijk van hoe men het bekijkt) Zieners-trilogie. Prins Plicht gaat een draak verslaan en Fitz Chevalric gaat mee. Het bonte gezelschap ontdekt op het gletsjereiland Aslevjal dat iemand geheel andere plannen met die draak heeft en hen tegenwerkt. Vergeet alles wat men weet over prinsen en draken; dit is Hobb op haar best. Hobb was altijd al overtuigend, maar vaak wat traag. In dit boek echter niet meer. De ontwikkelingen vallen over elkaar heen, alle losse eindjes komen samen en de emotionele valkuilen en hoogtepunten zijn nauwelijks bij te houden. Lezing van dit boek smeekt om herlezing van eerdere delen, alle voorgaande delen daarmee nog meer tot een geheel samensmedend dan dit al het geval was. Over het algemeen goede vertaling. Kleine druk.

Over Robin Hobb

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Szymon Sokół

Margaret Astrid Lindholm Ogden (Oakland (Californië), 5 maart 1952), beter bekend onder de pseudoniemen Robin Hobb en Megan Lindholm, is een Amerikaanse schrijfster van high-fantasy- en sciencefiction-romans.

Sinds 1971 schrijft ze onder het pseudoniem Megan Lindholm; haar geboortenaam. Sinds 1995 schrijft ze tevens onder de androgyne naam Robin Hobb, hetgeen lijkt op hobbit en hobgoblin.

Ze is getrouwd met Fred Ogden en is moeder van drie volwassen kinderen en één jonger kind.

Biografie

Margaret Astrid Lindholm werd op 5 maart 1952 geboren in Oakland, Californië. Toen ze negen jaar oud was verhuisde ze naar Fairbanks, Alaska. De verhuizing was een schok voor haar geweest. Ze woonde met haar familie in een slecht geïsoleerd huis met veel gebreken.

Na haar middelbare school deed ze de studie communicatie aan de Universiteit van Denver in Colorado. Toen ze 18 jaar was trouwde ze, en verhuisde ze n…Lees verder op Wikipedia