E-boek
Nederlands

Leerling en meester

Robin Hobb (auteur), Peter Cuijpers (vertaler)
+1
Leerling en meester
×
Leerling en meester Leerling en meester

Leerling en meester

Robin Hobb (auteur), Peter Cuijpers (vertaler)
In de reeks:
Genre:
Leerling en Meester is het eerste deel van Robin Hobbs trilogie De Boeken van de Zieners. Een klassieker op het gebied van de moderne fantasy. Als bastaardzoon van een prins is het leven aan het hof voor de jonge FitzChevalric Ziener niet gemakkelijk. Hij wordt door zijn vaders ruwe stalmeester opgevoed in de schaduw van het koninklijk paleis, slaapt tussen de honden en wordt door de adel behande
Titel
Leerling en meester
Auteur
Robin Hobb
Vertaler
Peter Cuijpers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Assassin's apprentice
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
353 p. : ill.
ISBN
9789024575855 (e-boek)

Over Robin Hobb

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Szymon Sokół

Margaret Astrid Lindholm Ogden (Oakland (Californië), 5 maart 1952), beter bekend onder de pseudoniemen Robin Hobb en Megan Lindholm, is een Amerikaanse schrijfster van high-fantasy- en sciencefiction-romans.

Sinds 1971 schrijft ze onder het pseudoniem Megan Lindholm; haar geboortenaam. Sinds 1995 schrijft ze tevens onder de androgyne naam Robin Hobb, hetgeen lijkt op hobbit en hobgoblin.

Ze is getrouwd met Fred Ogden en is moeder van drie volwassen kinderen en één jonger kind.

Biografie

Margaret Astrid Lindholm werd op 5 maart 1952 geboren in Oakland, Californië. Toen ze negen jaar oud was verhuisde ze naar Fairbanks, Alaska. De verhuizing was een schok voor haar geweest. Ze woonde met haar familie in een slecht geïsoleerd huis met veel gebreken.

Na haar middelbare school deed ze de studie communicatie aan de Universiteit van Denver in Colorado. Toen ze 18 jaar was trouwde ze, en verhuisde ze n…Lees verder op Wikipedia