Boek
Nederlands

Overgangsritueel

Robin Hobb (auteur)
+1
Overgangsritueel
×
Overgangsritueel Overgangsritueel

Overgangsritueel

Genre:
Wanneer een jongeman, die zich voor zijn vader moet bewijzen als goede legerofficier te paard zijn opleiding geniet, wordt hij met magie bewerkt om hem zich tegen zijn eigen volk te laten keren.
Extra onderwerp
Romans
Titel
Overgangsritueel
Auteur
Robin Hobb
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shaman's crossing
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2008
560 p.
ISBN
9789024528813

Besprekingen

De eerste drie, samenvloeiende trilogieën van Robin Hobb hadden alle de middeleeuwse sfeer die voor fantasy zo algemeen is. In Overgangsritueel, het eerste deel van 'De boeken van de zoon van de krijger', heeft ze een recentere periode als inspiratie genomen, nl. die van het Amerikaanse Wilde Westen, al heeft ze haar uitgangspunt door een koning en edelen middeleeuws ingekleurd.

Nevare Burvelle is de tweede zoon, de krijgerszoon van een nieuwe edelman, door de koning pas in dat tijdsgewricht in de adel verheven als beloning voor zijn verdienste in de cavalla, de ruiterij die een belangrijke rol speelde in de verovering van het woestijnachtige gebied ten oosten van Cernia en in de strijd tegen de op indianen gelijkende Vlaktemannen. Bij verheffing in de adelstand hoort een stuk grond in dat droge nieuwe deel van het koninkrijk. Nevare groeit daar op en wordt er door zijn vader en ingehuurde leraren voorbereid op zijn toekomst als officier van de cavalla. In dat leerproces…Lees verder
In de nieuwe landen in het oosten van het groeiende Gernia groeit Nevare op als de tweede zoon van nieuwe adel, die volgens de traditie de soldatenzoon is. Zijn vader laat Nevare al vroeg met de opleiding beginnen. Tijdens de training die hij ontvangt van een inheemse krijger, komt Nevare in contact met een vrouw van de Spikkels (gevlekte bosbewoners). Zij bewerkt Nevare met magie om hem zich tegen zijn eigen volk te laten keren en zodoende de Gerniaanse uitbreiding tegen te kunnen houden. Langzaam aan komt Nevare er in zijn opleiding tot legerofficier achter met welk doel hij gebruikt wordt. Robin Hobb heeft (ook onder de naam Megan Lindholm) haar sporen in de fantasy al verdiend met onder andere 'De boeken van de levende schepen'. Met dit eerste deel uit een trilogie geeft ze prachtig gestalte aan een jongen die met veel moeite een plaats in zijn maatschappij tracht te vinden. Nevare groeit duidelijk in zijn wereld, hetgeen de wereld om hem heen qua beschrijvingen en levendigheid oo…Lees verder

Over Robin Hobb

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Szymon Sokół

Margaret Astrid Lindholm Ogden (Oakland (Californië), 5 maart 1952), beter bekend onder de pseudoniemen Robin Hobb en Megan Lindholm, is een Amerikaanse schrijfster van high-fantasy- en sciencefiction-romans.

Sinds 1971 schrijft ze onder het pseudoniem Megan Lindholm; haar geboortenaam. Sinds 1995 schrijft ze tevens onder de androgyne naam Robin Hobb, hetgeen lijkt op hobbit en hobgoblin.

Ze is getrouwd met Fred Ogden en is moeder van drie volwassen kinderen en één jonger kind.

Biografie

Margaret Astrid Lindholm werd op 5 maart 1952 geboren in Oakland, Californië. Toen ze negen jaar oud was verhuisde ze naar Fairbanks, Alaska. De verhuizing was een schok voor haar geweest. Ze woonde met haar familie in een slecht geïsoleerd huis met veel gebreken.

Na haar middelbare school deed ze de studie communicatie aan de Universiteit van Denver in Colorado. Toen ze 18 jaar was trouwde ze, en verhuisde ze n…Lees verder op Wikipedia