Boek
Nederlands

Het geheim van de magische X-app

Robin Raven (auteur), Ivan & Ilia (auteur)
+1
Het geheim van de magische X-app
×
Het geheim van de magische X-app Het geheim van de magische X-app

Het geheim van de magische X-app

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wanneer Yurin een vreemd apparaat vindt in het huis van een uitvinder, gebeuren er opeens bijzondere dingen. De X-app blijkt een superuitvinding te zijn. Maar kan dat ook gevaarlijk zijn? Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Uitvindingen
Leesniveau
AVI 8, AVI 7, AVI E5, AVI M6
Titel
Het geheim van de magische X-app
Auteur
Robin Raven Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
96 p. : ill.
ISBN
9789025868857 (hardback)

Besprekingen

Wanneer Youri een vreemd apparaat vindt in het huis van uitvinder opa Jo, een oude vriend van zijn moeder die is overleden, neemt hij dit mee naar huis. Hij ontdekt dat deze X-app een superuitvinding is die al je wensen vervult. Opeens haalt hij een 10 voor topografie, wordt er een gratis pizza bezorgd en heeft het leukste meisje van de klas aandacht voor hem. Maar wat als het apparaat in verkeerde handen zou vallen? Youri realiseert zich dat dit nooit mag gebeuren en dat je je geluk in eigen hand moet nemen. Leuk en spannend leesboek voor jongens en meisjes. In de serie ‘Het geheim van...’ schreven al veel meer en minder bekende Nederlandse auteurs een deel. Ruime, prettige bladspiegel. De eenvoudige tekeningen in zwart-wit passen goed bij het verhaal. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Robin Raven

CC BY 3.0 - Foto van/door Mevr. Raven

Robin Raven (Haarlem, 17 mei 1962) is verhalenverteller en kinderboekenschrijver.

Biografie

Robin Raven volgde na de middelbare school de lerarenopleiding aan de Pabo, waar hij zijn vrouw Irma ontmoette, en studeerde theologie en levensbeschouwing. Na veel omzwervingen belandde hij in Almere, waar hij van 1988 tot 1999 les gaf op basisscholen en in het speciaal onderwijs.. Van 1999 tot 2011 werkte Raven als opleidingsdocent op de Marnix Academie in Utrecht, waar hij lesgaf aan pabostudenten.. Vanaf oktober 2011 is hij fulltime schrijver.

Raven woont sinds juli 2011 in Heiloo. Daarvoor woonde hij 23 jaar in Almere.

Thema

Zijn eerste twee boeken De vloek van Pak en Strijd in het regenwoud gaan over Nederlands-Indië. Ravens interesse in dit onderwerp komt door zijn ouders. Zijn vader is geboren op Java en zijn moeder is een plantersdochter uit Sulawesi (vroeger Cel…Lees verder op Wikipedia

Suggesties