Dvd
Engels
Titel
Spider-man 2
Regisseur
Sam Raimi
Naar het werk van
Steve Ditko Stan Lee 1922-2018
Acteur
Tobey Maguire Kirsten Dunst
Componist
Danny Elfman 1953-
Taal
Engels
Uitgever
Hilversum: Columbia Tristar Home Entertainment, 2004
1 dvd-video + bonus dvd
Oorspr. opname
2004
Speelduur
122 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Tsjechisch Ondertiteling: Nederlands, Engels, Tsjechisch, Kroatisch, Servisch, Bulgaars, Sloveens, Roemeens, Deens, Zweeds, Fins, Noors, IJslands, Arabisch, Hindoestaans, Hebreeuws Gebaseerd op de Spider-man stripverhalen van Stan Lee en Steve Ditko
EAN
8712609964639

Over Sam Raimi

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Sam Raimi (Franklin, Michigan, 23 oktober 1959) is een Amerikaans filmregisseur.

Raimi staat bekend als regisseur van fantasiefilms waarin hij zwarte humor combineert met cartoonesk geweld en horror-elementen. De films van Sam Raimi zijn altijd uitbundig vormgegeven en zeer absurd in beeld gebracht. Het camerawerk van zijn films is erg opvallend en herkenbaar: de camera maakt vele camerabewegingen en staat altijd op de meest ongebruikelijke plaatsen.

Vanwege de eigenzinnigheid en de originaliteit van zijn films heeft Sam Raimi een cultstatus verworven. Hij heeft een grote schare fans die zijn zogeheten ADHD cinema bewonderen maar er zijn ook talloze mensen die zijn werk veel te druk en te overdreven vinden. Met de regie van Spider-Man bewees Raimi dat hij ook voor een groot publiek een succesvolle en conventionele film kon maken.

Biografie

Samuel Raimi werd in Franklin (Michigan) geboren en groeide op in ee…Lees verder op Wikipedia