Boek
Nederlands

De confrontatie

Sandra Brown (auteur)

De confrontatie

Genre:
Als een vrouw voor de begrafenis van haar broer naar huis komt en blijkt dat hij geen zelfmoord pleegde, lopen de spanningen in de familie hoog op.
Titel
De confrontatie
Auteur
Sandra Brown
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
White hot
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2006
415 p.
ISBN
90-443-1564-1 9789044315646

Besprekingen


Brown, Sandra
De confrontatie
Laat in de nacht, de vorige worp van veelschrijfster Sandra Brown miste alle eigenschappen voor de romantische thriller die hij beweerde te zijn: hij was noch spannend, noch romantisch, noch goed geschreven, . Ook De confrontatie, haar nieuwste, is niet echt een meesterwerk in het genre en duidelijk geen vertaling waard: het onderwerp - de wederwaardigheden van een verscheurde familie - wordt niet bijster origineel behandeld en de personages zijn stuk voor stuk platte stereotypen die bijwijlen danig op de zenuwen van de lezer werken.
Huff Hoyle is door een gewiekst huwelijk eigenaar geworden van een ijzergieterij ergens op het platteland in Louisiana. Midden tussen de bayous en de alligators staat zijn vervuilende, onveilige fabriek in een klein stadje waar hij de plak zwaait. De man is een arrogante winnaar die het niet begrepen heeft op homo's, kerkgangers en vakbondsleden en die bovendien - voor een occasionele wederdienst -…Lees verder
Sayre Lynch keert voor de begrafenis van haar broer terug naar haar geboorteplaats Destiny in Louisiana. Haar oudste broer en tirannieke vader die samen de stad beheersen, zijn nog even corrupt als altijd, nu bijgestaan door de aantrekkelijke advocaat Beck Merchant. Als Sayre hoort dat de dood van haar broer geen zelfmoord was, lopen de spanningen hoog op in de familie en in de stad beginnen arbeidersprotesten op gang te komen. Met vlotte pen, rechttoe rechtaan en met een chronologisch verloop bouwt de auteur de spanning langzaam op. Door de strakke verhaallijn, de duidelijke, soms wat voorspelbare karakters is het een toegankelijk boek. Haar stijl is beeldend en zij weet in deze 18e thriller de aandacht vast te houden. Er moet een moord opgelost worden, maar de spanningen in de relationele sfeer spelen een belangrijke rol. De verhoudingen tussen de arbeiders in het stadje en de rijke werkgeversfamilie zijn goed getypeerd. Paperback, kleine druk.