In een verwoeste wereld maken een priester-krijger, een priesteres-krijgeres en een sheriff jacht op een groep moordzuchtige vampieren.
Onderwerp
Vampiers
Extra onderwerp
Actiefilms, Verfilmde boeken
Titel
Priest
Regisseur
Scott Charles Stewart
Naar het werk van
Min-Woo Hyung
Componist
Christopher Young
Acteur
Paul Bettany Karl Urban 1972- Cam Gigandet
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
84 min.
Aantekening
Taalkeuze: o.a. Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: o.a. Nederlands, Frans, Engels Naar de graphic novel van Min-Woo Hyung
EAN
8712609654011

Besprekingen

Sciencefictionthriller uit 2011 van Scott Stewart (Legion) met Paul Bettany (Creation; The Da Vinci code), Cam Gigandet en Maggie Q (Nikita), gebaseerd op een Koreaanse mangaserie.* De wereld is verwoest door een eeuwenlange strijd tussen mensen en monsterlijke vampiers en bijna alle mensen wonen in ommuurde, duistere steden, onder strenge controle van de Kerk. De priester-krijgers, die vroeger de vampiers bestreden, mogen hun vak niet meer uitoefenen. Wanneer zijn nicht ontvoerd wordt door een bende vampiers, breekt 'Priest' (Bettany) zijn gelofte en gaat op pad om haar te redden, geholpen door een sheriff en een priesteres die zeer bedreven is in de vechtkunst. Leslie Felperin (Variety, i) schrijft: '(...) "Priest" rattles along briskly enough to make for a diverting, blessedly short 87-minute running time. (...)' Hij vindt Bettany een geloofwaardige actieheld en de visuele effecten, CGI-monsters en geluidseffecten uitstekend. Met extra's, waaronder een 'making of'. Vanaf 16 jaar.