Boek
Nederlands
In Berlijn staat forensisch psychologe Ira Simanin op het punt zelfmoord te plegen als ze door haar ex-collega's min of meer wordt gedwongen te helpen bij het bee͏̈indigen van een gijzeling.
Onderwerp
Gijzelingen
Titel
De gijzeling
Auteur
Sebastian Fitzek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Amokspiel
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2008
414 p.
ISBN
9789026123665

Besprekingen

Sebastian Fitzek (Berlijn, 1971) studeerde rechten en werkt als schrijver en journalist. Zijn ook internationaal zeer succesvolle thrillerdebuut De therapie (De Leeswolf 2007, p. 344) werd inmiddels verfilmd. De lezer van deze nieuwe psychologische thriller bevindt zich meteen in het spanningsvolle centrum van het verhaal. De gijzelneming in een commerciële radiozender in Berlijn verstoort de suïcideplannen van de politiepsychologe Ira Samin. Zij lijdt onder zware depressies vanwege de zelfmoord van haar oudste dochter, en het feit dat haar andere dochter haar aanwijst als schuldige en elk contact met haar heeft afgebroken. Diepe schuldgevoelens en alcohol zijn haar dagelijkse begeleiders... Vanwege Ira´s onbetwiste kwaliteiten als politieonderhandelaar laat zij zich ondanks haar labiele toestand door haar collega Oliver Götz overhalen tot onderhandelingen met een onberekenbare psychopaat, die in een studio meerdere mensen vasthoudt en maar één eis heeft: hij wil zijn ve…Lees verder
In Berlijn staat forensisch psychologe Ira Simanin op het punt zelfmoord te plegen. Ze kan niet leven met de dood van haar oudste dochter. Maar op het laatste moment wordt ze door haar ex-collega’s min of meer gedwongen te helpen bij het beëindigen van een gijzeling. In de studio van een radiozender worden een groep bezoekers en de dj van de ochtendshow gegijzeld. De gewapende gijzelnemer speelt tijdens de radio-uitzending een gruwelijk spel met zijn gijzelaars en luisteraars. Hij belt willekeurige mensen in Berlijn op die met een door hem opgegeven zin de telefoon moeten beantwoorden, zo niet dan wordt een van de gijzelaars gedood. Hiermee wil hij doorgaan tot zijn verloofde in de studio verschijnt. Maar die blijkt al maanden dood te zijn. Ira begint met onderhandelingen, miljoenen mensen luisteren mee. Bijzonder spannende en meeslepende, goed geschreven psychologische thriller die niet teleurstelt na Fitzeks bijzonder goed ontvangen eersteling 'De therapie'*, door VN’s Detective & T…Lees verder

Over Sebastian Fitzek

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jonas Rogowski

Sebastian Fitzek (Berlijn, 13 oktober 1971) is een Duitse schrijver en journalist. Zijn eerste boek (De therapie) was in 2006 een bestseller in Duitsland en verdreef De Da Vinci Code van de eerste positie.

Bibliografie

Daarnaast heeft hij een bijdrage geleverd aan de volgende verhalenbundels:

  • Tierische helden, 2008
  • Mord am Hellweg IV, 2008
  • Tödliche Gaben, 2009
  • P.S. Ich Töte Dich, 2010 (Het titelverhaal is geschreven en de overige verhalen zijn geselecteerd door Sebastian Fitzek)
  • Weißer Schnee, rotes Blut, 2010
Lees verder op Wikipedia