Wanneer een vrouw midden in de nacht via een website een huis bekijkt dat te koop staat, ziet ze er een lijk in een plas bloed liggen dat even later verdwenen blijkt te zijn.
Titel
Verborgen gebreken
Auteur
Sophie Hannah
Vertaler
Anna Livestro
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lasting damage
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Kern, 2012
415 p. : ill.
ISBN
9789032512736 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Als ze op een huizensite kijkt, ontdekt Connie een lijk. Even later is dat verdwenen. Iedereen twijfelt aan het verhaal van Connie die niet erg stabiel lijkt, tot er een andere vrouw is die hetzelfde heeft gezien. Deze psychologische thriller is tamelijk ingewikkeld. Er lopen verschillende verhaallijnen door elkaar met personages die hun eigen problemen hebben. De vele adressen waarmee de hoofdpersonen verbonden zijn, maken het ingewikkeld evenals de familierelaties die niet hecht zijn. Pas halverwege het verhaal wordt het echt spannend en aan het einde zijn er gelukkig verklaringen van betrokkenen waardoor de ontknoping niet uit de lucht komt vallen. Niet echt een thriller die iedereen zal aanspreken, eigenlijk moet je het verhaal minstens twee keer lezen voordat alle lijnen duidelijk worden. Voorin twee plattegronden van het huis in Cambridge. Kleine druk.

Over Sophie Hannah

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Edwardx

Sophie Hannah (Manchester, 1971) is een Britse auteur van thrillers, kinderboeken, romans en poëzie.

Levensloop

Hannah is de dochter van een hoogleraar politicologie en een jeugdboekenschrijfster. Haar eerste gepubliceerde werk was het kinderboek Carrot the Goldfish (1992). Tussen 1993 en 2007 publiceerde ze tien poëziebundels, waarvan het merendeel verscheen bij uitgever Carcanet Press. Ook vertaalde ze twee boeken van Tove Jansson uit de Mumintrollet-serie in het Engels. Van 1997 tot 2001 was ze verbonden aan twee universiteiten, respectievelijk Cambridge (Trinity College) en Oxford (Wolfson College).

In 2006 publiceerde ze voor het eerst een boek voor volwassenen, Little Face, een psychologische misdaadroman. Er werden 100.000 exemplaren van verkocht, en in de jaren daarna verscheen nog een tiental misdaadromans, waaronder The Monogram Murders (2014), een detectiveroman met Hercule Poirot, de Belg…Lees verder op Wikipedia