Dvd
Engels
Als een wapenhandelaar probeert de wereldheerschappij te bemachtigen komt hij de speciale eenheid G.I. Joe tegen. Deze eenheid heeft de beschikking over hypermodern wapentuig
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 113 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8714865502914

Besprekingen

Amerikaanse actiefilm uit 2009 van Stephen Sommers, met Channing Tatum en Dennis Quaid. Als een wapenhandelaar probeert de wereldheerschappij te bemachtigen komt hij de speciale eenheid G.I. Joe tegen. Deze eenheid heeft de beschikking over hypermodern wapentuig en James Bond-achtige gadgets. De strijd vindt plaats onder de poolkappen, bij de piramides in Egypte, in de stratosfeer en in de straten van Parijs. Jan Pieter Ekker (Cinema.nl): 'Het oorverdovende spektakel wordt afgewisseld met de nodige knipogen en een vleugje romantiek: liefde overwint alles! (...) G.I. Joe - gebaseerd op de speelgoedsoldaatjes van het Amerikaanse concern Hasbro - is behoorlijk geslaagd popcornvermaak, verteld in een krankzinnig tempo.' Met extra's.

Over Stephen Sommers

Stephen Sommers (Dayton, 20 maart 1962) is een Amerikaans filmregisseur, producer en schrijver. Films van zijn hand zijn onder andere The Mummy, The Mummy Returns en Van Helsing.

In Sommers' films wordt veel gebruikgemaakt van digitale animatie en speciale effecten. Verder maakt hij veel gebruik van spiegels, waardoor de gefilmde ruimtes groter lijken.

Filmografie

Regie en script

  • 1993 - The Adventures of Huck Finn
  • 1994 - The Jungle Book, ook bekend als "Rudyard Kipling's The Jungle Book, met onder anderen Sam Neill
  • 1998 - Deep Rising, met onder anderen Famke Janssen, Treat Williams
  • 1999 - The Mummy, met onder anderen Brendan Fraser, Rachel Weisz
  • 2001 - The Mummy Returns, met onder anderen Brendan Fraser, Rachel Weisz
  • 2009 - GI Joe the Rise of Cobra met alle karakters uit de GI joe Tekenfilms. met Dennis Quaid als generaal Hawk
Lees verder op Wikipedia