Dvd
Engels

The imaginarium of Doctor Parnassus

Terry Gilliam (regisseur), Mychael Danna (componist), Jeff Danna (componist)
De onsterfelijke illusionist Doctor Parnassus ontmoet een geheimzinnige vreemdeling die hem helpt in zijn strijd tegen de duivel
Titel
The imaginarium of Doctor Parnassus
Regisseur
Terry Gilliam
Componist
Mychael Danna 1958- Jeff Danna
Acteur
Heath Ledger Christopher Plummer 1929-2021 Johnny Depp Jude Law Colin Farrell
Taal
Engels
Uitgever
E1 Entertainment, 2010
1 dvd-video + bonus-dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 118 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045222604

Besprekingen

Een fantasyfilm van Terry Gilliam (Twelve monkeys, Time bandits) met in een van de hoofdrollen Heath Ledger (The dark knight, Brokeback Mountain), die tijdens de opnamen overleed. Gilliam koos ervoor de ontbrekende opnamen te laten overnemen door drie bevriende acteurs: Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrell. Het verhaal gaat over Doctor Parnassus (Christopher Plummer) die rondreist met een kleurrijk theatergezelschap. Een geheimzinnige vreemdeling (Ledger) helpt hem in zijn strijd tegen de duivel, met wie Parnassus in ruil voor onsterfelijkheid een overeenkomst heeft gesloten. Een groot deel van het verhaal speelt zich af in een magische spiegelwereld, waar de vreemdeling steeds een andere gedaante heeft. De recensenten oordelen verschillend. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 4-2-'10): 'chaotisch allegaartje', 'boeit maar matig'. Belinda van de Graaf (Trouw 4-2-'10) vindt dat Gilliam dankzij het surrealistische decor het overlijden van Ledger 'op inventieve en ontroerende wijze kon opvangen'…Lees verder

Over Terry Gilliam

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vegafi

Terry Gilliam, artiestennaam van Terrence Vance Gilliam (Minneapolis (Minnesota), 22 november 1940) is een Amerikaans animator en filmregisseur. Hij is een van de zes leden die de komediegroep Monty Python oprichtten.

Biografie

Jeugd

Gilliam werd geboren in Minneapolis (Minnesota), als oudste van drie kinderen. In 1951 verhuisde het gezin naar Californië omdat het droge klimaat van die streek beter was voor Gilliams astmatische zuster. Na de Birmingham High School te hebben doorlopen ging Gilliam naar Occidental College in Eagle Rock bij Los Angeles.

Studie en begin loopbaan

Aanvankelijk studeerde Gilliam natuurkunde, daarna schakelde hij over op de zeven vrije kunsten (Arts), en ten slotte studeerde hij af met een Bachelor of Arts-graad in politieke wetenschappen.

Gilliam begon zijn loopbaan in New York, al…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek