Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Verdacht van moord

Tess Gerritsen (auteur), Marjet Schumacher (vertaler)
Als een vrouw vals beschuldigd wordt van de moord op haar ex-minnaar gaat ze op zoek naar de dader
Extra onderwerp
Moord, schuldvraag
Titel
Verdacht van moord
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
Marjet Schumacher
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Presumed guilty
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Harlequin Holland, 2013
318 p.
ISBN
9789034797490 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Als haar ex-minnaar in haar eigen bed wordt gevonden, met haar keukenmes in zijn borst, is Miranda Wood de eerste verdachte. Een onbekende betaalt de borgsom en hoewel Miranda voorlopig vrij is, is ze haar leven niet meer zeker. Er worden aanslagen op haar gepleegd en de enige die haar versie lijkt te geloven is een broer van de vermoorde man. Deze thriller is een van de eerste (1993) die de inmiddels bekende schrijfster schreef. Het plot en de ontknoping zijn verrassend geloofwaardig. Er is romantiek maar die speelt beslist geen hoofdrol. Normale druk.

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.

Ook haar echtgenoot is arts. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf ze haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuu…Lees verder op Wikipedia