Boek
Nederlands

De prins van Atlantis

Thea Stilton (auteur), Flavio Ferron (illustrator), Tommaso Valsecchi (illustrator)
Muizin Paulina vindt een vreemde schipbreukeling op het strand. Hij lijkt wel uit een sprookje te komen. De Thea Sisters beginnen een zoektocht naar zijn identiteit. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De prins van Atlantis / tekst Thea Stilton ; ill. Flavio Ferron, Tommaso Valsecchi, Barbara Pellizzari ... [et al.]
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Flavio Ferron Tommaso Valsecchi Barbara Pellizzari
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Nel regno di Atlantide : il principe di Atlantide
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2011
320 p., [58] p. : ill. + speurlens
ISBN
9789054617594 (hardback)

Besprekingen

Muizin Paulina vindt een vreemde schipbreukeling op het strand, die met zijn blauwe haar, lichtblauwe huid en zangerige taal rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen. Een spannende zoektocht naar zijn identiteit voert de ‘Thea Sisters’ naar verre landen, waarbij ze gevolgd worden door een muis met slechte bedoelingen. Superdik deel over vijf bevriende muizinnen van verschillende afkomst. Het verhaal is spannend en met vaart geschreven door de expressieve woordkeuze en talrijke dialogen en wordt af en toe onderbroken door de gedachtegang van de sympathieke (blauwe) prins. Thea Stilton speelt een kleine rol in het verhaal. Veelvuldig gebruik van typografische accentuering in kleur maakt het geheel levendig en speels. De vele gekleurde striptekeningen van allerlei afmetingen zijn fraai uitgewerkt. Het boek sluit af met een dagboek over Atlantis. Verborgen namen van het koninkrijk kunnen met de meegeleverde speurlens ontdekt worden. Mooie uitgave met stofomslag en leeslint. Zeer aantr…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton

Suggesties