E-boek
Nederlands

Door Spinoza's lens : een oefening in levensfilosofie

Tinneke Beeckman (auteur)

Door Spinoza's lens : een oefening in levensfilosofie

Beeckman bekijkt de moderne wereld vanuit spinozistisch perspectief. Zo vergelijkt ze zijn filosofie van lichaam en geest met meditatie en mindfulness, zijn naturalisme met Darwins evolutietheorie, zijn ideeën over democratie met hedendaagse protestbewegingen als de Arabische lente en ‘Occupy Wall Street’ etc.
Titel
Door Spinoza's lens : een oefening in levensfilosofie
Auteur
Tinneke Beeckman
Uniforme titel
Door Spinoza's lens : macht, meditatie, manifestatie, evolutie en seksualiteit
Taal
Nederlands
Editie
Vijfde herziene druk
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Pelckmans uitgevers, 2016
ISBN
9789463101813
CloudLibrary
3fmprg9

Over Tinneke Beeckman

CC BY 3.0 - Foto van/door De Balie

Tinneke Beeckman (Antwerpen, 1976) is een Belgische filosofe, docente en columniste.

Biografie

In 1994 ging Beeckman moraalwetenschappen studeren aan de Vrije Universiteit Brussel. In 1998 begon ze een masteropleiding filosofie aan de Université libre de Bruxelles en in 1999 ging ze doctoreren aan de VUB. In 2003 promoveerde ze op een proefschrift over Sigmund Freud en Friedrich Nietzsche.

Tussen 2003 en 2012 was Beeckman verbonden aan de VUB als postdoctoraal onderzoekster over politieke filosofie in de Nieuwe Tijd (over Spinoza en Machiavelli). Tussen 2006 en 2012 gaf ze er ook les. Ze was wetenschappelijk coördinator van het Centrum voor de Studie van de Verlichting en het Hedendaagse Humanisme (VUB) en lid van het Centrum voor Psychoanalyse en Wijsgerige Antropologie van de Katholieke Universiteit Leuven / Radboud Universiteit Nijmegen. Ze publiceerde onder meer over Freud, Nietzsche, Heidegger en vooral Spinoza. Sinds 2…Lees verder op Wikipedia