Boek
Nederlands

Kardinaal van het Kremlin

Tom Clancy (auteur), Jan Smit (vertaler)
+1
Kardinaal van het Kremlin
×
Kardinaal van het Kremlin Kardinaal van het Kremlin

Kardinaal van het Kremlin

Tom Clancy (auteur), Jan Smit (vertaler)
In de reeks:
Genre:
In hun strijd om als eerste een verdediging tegen de 'star war'-raketten te vinden, zetten de Russen en de Amerikanen alles op alles.
Titel
Kardinaal van het Kremlin
Auteur
Tom Clancy
Vertaler
Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The cardinal of the Kremlin
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2012
396 p.
ISBN
9789022999370 (paperback)

Besprekingen

Amerika bouwt een ruimteschild, maar dat doen de Russen ook en beide partijen willen van elkaar weten hoe ver men gevorderd is. Ontwapeningsbesprekingen geven daarover officieel uitsluitsel, maar natuurlijk komt de echte informatie van spionnen. Voor de Amerikanen spioneert een oude Russische kolonel - de rechterhand van de minister van defensie met de codenaam 'kardinaal' - voor Rusland spioneert een wetenschappelijk medewerkster. Intussen zijn de Afghanen boos op de Russen en voeren een aanval uit op een Russisch centrum, dat vrij dicht bij de Afghaanse grens ligt. De Russen denken dat de Amerikanen de hand hierin hebben en bijna leidt dit incident tot een regelrechte oorlog. Rond deze - en nog veel meer - gegevens is een roman gecomponeerd met veel personages, steeds wisselende locaties en nogal wat waarachtig lijkende informatie over wetenschap, diplomatie en politiek. Het is zo veel dat het bijna te veel van het goede is, ware het niet dat hier een rasverteller aan het woord is, …Lees verder

Over Tom Clancy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Wayne Gilbert

Thomas Leo (Tom) Clancy jr. (Baltimore, 12 april 1947 – aldaar, 1 oktober 2013) was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven.

Zijn vroege boeken ontlenen hun thematiek uit de Koude Oorlog. Clancy bereikt in zijn boeken door nauwgezet onderzoek een grote mate van realisme. Hij besteedde aandacht aan (fictieve) ecopolitieke motieven en achtergronden, in het bijzonder ook aan de technologie die bij missies wordt ingezet. Meerdere boeken zijn verfilmd. Ook werkte hij mee aan een aantal computerspellen waarvan de Rainbow Six-serie, de Splinter Cell-serie en de Ghost Recon-serie het bekendst zijn.

Biografie

Clancy droomde als kind al van een militaire loopbaan, maar een oogprobleem (hij droeg een zeer sterke bril) deed die droo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties