Een 36-jarige moeder van drie kinderen wordt vlak bij haar huis vermoord gevonden. Inspecteur Cato Isaksen en zijn assistente Marian Dahle van de politie in Oslo onderzoeken de zaak, zo ook de puberzoon van de vermoorde vrouw en zijn vriendje.
Titel
Duivelskus
Auteur
Unni Lindell
Vertaler
Carla Joustra Lucy Pijttersen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Djevelkysset
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Q, 2012
349 p.
ISBN
9789021443171 (paperback)

Besprekingen

Nieuwe thriller in de meer dan eens bekroonde serie rondom inspecteur Cato Isaksen en zijn wat labiele assistente Marian Dahle van de afdeling moordzaken in Oslo. Vivian Glenne, een 36-jarige moeder van drie kinderen, wordt bij de broeikas vlak bij haar huis vermoord gevonden. Er zijn verdachten te over, zoals haar ex-man, haar huidige minnaar en haar vriend, een taxichauffeur die bij haar inwoont. Dahle en Isaksen onderzoeken de zaak, maar ook Vivians puberzoon Dan, die bang is dat zijn vader als de schuldige zal worden aangewezen, en zijn vriendje Jonas gaan op onderzoek uit. Zijn er soms nog meer verdachten? Goede, strak geschreven psychologische thriller, met een mooie plotopbouw, intrigerende, goed neergezette personages, aandacht voor de privélevens van de politiemensen en een bijzonder spannende finale. Eerdere delen kregen 3 of 4 sterren in VN's Detective & Thrillergids en op crimezone.nl. Zoals de auteur ook al in interviews aangaf, gaat Marian Dahle (op verzoek van veel leze…Lees verder

Over Unni Lindell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jarvin

Unni Maria Lindell (Oslo, 3 april 1957) is een Noorse schrijver, freelance journalist en vertaler, die het meest bekend is vanwege haar detectiveverhalen over inspecteur Cato Isaksen, maar ook een dichtbundel en diverse kinderboeken heeft geschreven.

Carrière

Lindell werd geboren in Oslo als dochter van Kari Christiansen (uit Stavanger) en ingenieur Wilhelm Leif Lindell (uit Bærum). Haar overgrootvader was wagenmaker Carl Wilhelm Theodor Lindell, zoon van een Zweedse mijnwerker, die in 1913 in de gemeenteraad van Bærum werd gekozen voor de Arbeiderspartij. Later werd hij communist.

Lindell bezocht de 'Valler middelbare school' in Bærum. Ze werkte eerst als journalist voordat ze boeken ging schrijven. Ze debuteerde in 1986 met "Den grønne dagen".

Sindsdien heeft ze een poëziebundel, misdaadromans, korte verhalen, humoristische boeken en jeugdliteratuur gepubliceerd. Het meest bekend zijn …Lees verder op Wikipedia

Suggesties