Titel
Gone with the wind
Regisseur
Victor Fleming 1889-1949
Scenarist
Sidney Howard
Componist
Max Steiner 1888-1971
Naar het werk van
Margaret Mitchell 1900-1949
Acteur
Clark Gable Vivien Leigh
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
1939
Speelduur
ca. 224 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
7321931650090 5051888202135

Over Victor Fleming

Victor Lonzo Fleming (La Cañada, 23 februari 1889 – Cottonwood, 6 januari 1949) was een Amerikaans filmregisseur.

Levensloop

In 1919 regisseerde Fleming samen met D. W. Griffith zijn eerste film. In de tijd van de stomme film maakte hij vaak actiefilms. In veel van die films speelde Douglas Fairbanks mee. Door zijn regie sleepte Vivien Leigh een Oscar binnen en Ingrid Bergman werd genomineerd. In 1932 ging hij werken bij MGM en in 1939 kreeg hij zijn doorbraak met de twee films Gone with the Wind en The Wizard of Oz. Vlak voor zijn dood verloren zijn films aan populariteit. Hij stierf in 1949 aan een hartaanval.

Filmografie

  • 1919: When the Clouds Roll By
  • 1920: The Mollycoddle
  • 1921: Mama's Affair
  • 1921: Woman's Place
  • 1922: The Lane That Had No Turning
  • 1922: Red Hot Romance
  • Lees verder op Wikipedia