Boek
Nederlands

Richting het kwaad

Viveca Sten (auteur), Tineke Jorissen-Wedzinga (vertaler)
Als een bekende journaliste vermoord wordt aangetroffen op Sandhamm, een eilandje voor de kust van Stockholm, onderzoeken inspecteur Thomas Andreasson en zijn collega’s de zaak.
Titel
Richting het kwaad
Auteur
Viveca Sten
Vertaler
Tineke Jorissen-Wedzinga
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
I farans riktning
Uitgever
Amsterdam: Q, 2015
434 p.
ISBN
9789021458427 (paperback)

Besprekingen

Een bekende journaliste wordt op kerstmorgen dood aangetroffen op Sandhamm, een eilandje voor de kust van Stockholm. Inspecteur Thomas Andreasson en zijn collega’s onderzoeken de zaak die lange tijd niets oplevert, behalve het bewijs dat het vergiftiging betreft. De vrouw was gescheiden en leefde in ernstige onmin met haar ex aangaande de voogdij over hun dochtertje. De journaliste had zich ook sterk gekeerd tegen xenofobe groeperingen in de Zweedse politiek, dus wellicht dat de dader ook daar gezocht moet worden. En wat heeft de moord op een oude man met deze zaak te maken? De uitkomst geeft een verrassend verband tussen beide zoekrichtingen. Voldoende ingrediënten voor een vlot vertelde en aangenaam boeiende thriller, die een knap in elkaar gezette puzzel als plot heeft, maar ook maatschappelijke thema’s als vluchtelingenproblematiek en financieel gesjoemel van bankiers tot onderwerp heeft. De hoofdpersonen zijn mensen van vlees en bloed, zoals in Zweedse thrillers gebruikelijk, men…Lees verder

Over Viveca Sten

Viveca Sten (Stockholm, 18 juni 1959) is een Zweedse schrijfster en juriste.

De boeken van Viveca Sten spelen zich af op Sandhamn, een eiland in de archipel voor de kust van Stockholm. Sinds haar kindertijd bracht ze zomers door op Sandhamn waar haar familie sinds meerdere generaties een huis heeft. Ze haalde een Bachelor of Laws aan de Universiteit van Stockholm en een MBA aan de Stockholm school of economics. Ze heeft gewerkt bij Amadeus Scandinavia (SAS), LetsBuyit.com en PostNord (Zweeds-Deense posterijen). Ze werkt nu als schrijfster, juridisch adviseur, regisseur en docent.

Viveca Sten woont buiten Stockholm. Ze is gehuwd en moeder van drie kinderen.

Bibliografie

Fictie
  • 2008, I de lugnaste vatten - Stille wateren
  • 2009, I den innersta kretsen - Hogere kringen
  • 2010, I grunden utan skuld - Onschuldig verleden
  • 2011, I natt är du död - Vannacht ben je dood
  • Lees verder op Wikipedia