Boek
Nederlands

Zonder afscheid : als het verkeer je gezin breekt

Wim Geysen (auteur)
+1
Zonder afscheid : als het verkeer je gezin breekt
×
Zonder afscheid : als het verkeer je gezin breekt Zonder afscheid : als het verkeer je gezin breekt

Zonder afscheid : als het verkeer je gezin breekt

Het aantal jongeren dat bij een verkeersongeluk omkomt, neemt toe. Zussen en broers vertellen wat het voor hen betekende en hoe zij daarmee omgingen. Vanaf ca. 16 jaar.
Extra onderwerp
waargebeurde verhalen
Titel
Zonder afscheid : als het verkeer je gezin breekt
Auteur
Wim Geysen
Taal
Nederlands
Editie
[3de], herz. ed.
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2015
245 p.
ISBN
9789022331798 (paperback)

Besprekingen

De auteur spreekt met nabestaanden van tien jeugdige – soms heel jonge – verkeersslachtoffers. Wie waren zij, wat betekenden zij voor hun omgeving en hoe is hun omgeving omgegaan en gereageerd op hun dood? In dit voor het eerst in 2004 uitgebrachte boek is er zeer nadrukkelijk uitgebreid aandacht voor hoe diep zo'n verlies juist bij broers en zussen in het leven inbreekt. Juist zij worden te vaak 'vergeten', terwijl zo'n traumatische gebeurtenis zeker ook hun leven vaak totaal op zijn kop zet. De auteur acteert, musiceert en maakt theater. Hij schreef een theatermonoloog Flits! die al meer dan 300.000 toeschouwers bereikte. Die gaat ook over dit thema en toont de impact van een verkeersongeval op het leven van een groep vrienden en vormt tegelijk een appèl voor betere verkeersveiligheid. Vrij volle bladspiegel; een illustraties. Dit beslist ook voor Nederland uitstekend bruikbare themaboek (deze derde bewerkte druk) werd geschreven in nauwe samenwerking met de Vlaamse Vereniging Zonde…Lees verder

Over Wim Geysen

Wim Geysen (Brasschaat, 25 november 1970) is een Belgisch auteur en acteur.

Levensloop

Geysen debuteerde op zestienjarige leeftijd als acteur in het kindertoneelstuk Koning van Katoren, naar het gelijknamige boek van Jan Terlouw. In 1997 kwam zijn eerste roman uit: Lek. Nadien schreef Geysen zeven (non-)fictieboeken en een twintigtal theaterstukken. Sinds 2000 werkt hij als professioneel (theater)auteur, acteur, muzikant en regisseur. Geysen is zaakvoerder van Wim Geysen Producties en de bezieler van Oerbos, een muziekproject dat woord verbindt met muziek en beeldende kunst. Samen met een groep acteurs, muzikanten en technici wil hij op een artistieke wijze maatschappelijk relevante thema's bespreekbaar maken. Dat gebeurt in samenwerking met verenigingen, bibliotheken, cultuurcentra en diverse Vlaamse (hoge)scholen.

Geysen schreef, regisseerde en speelde in de stukken: