Boek
Nederlands

Smiling songs : humor in de muziek

Zaki (auteur)
+1
Smiling songs : humor in de muziek
×
Smiling songs : humor in de muziek Smiling songs : humor in de muziek

Smiling songs : humor in de muziek

De Belgische radio-dj Zaki gaat op zoek naar de humor in de teksten van bekende liedjes.
Onderwerp
Humor in de muziek
Titel
Smiling songs : humor in de muziek
Auteur
Zaki 1945-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2015
416 p.
ISBN
9789022331385 (paperback)

Besprekingen

De Belgische radio-dj Zaki is een kenner van populaire muziek. Hij kent volop feitjes en interessante weetjes van bijna iedere artiest, of het nu om een internationaal artiest gaat of een Nederlandstalige artiest. Het boek gaat over humor in de muziek, maar dat blijft beperkt tot de humor in de teksten van liedjes. Muzikale grapjes en een komische uitvoering kan hij niet behandelen in een boek. Voor Zaki is humor een erg breed begrip. Elke verrassende combinatie van twee woorden, elk onzinwoord in een tekst, elke verwijzing naar de man-vrouwrelatie, elke parodie op een bestaande tekst, elk onzinantwoord op een onzinvraag van een interviewer, elke woordspeling: Zaki ziet het als humor. Hij moet schaterend door het leven gaan, want in elke song ontdekt hij humor. Hoewel zijn muziekkennis bewonderenswaardig is, is de humor soms moeilijk te ontdekken, zeker niet 400 pagina’s lang. Maar dat is persoonlijk. Het boek bevat een uitgebreid register, waardoor het zeer geschikt is om informatie …Lees verder

Over Zaki

Jackie Dewaele met pseudoniem Zaki (Gent, 23 maart 1945) is een Belgische radiopresentator en televisiepresentator.

Biografie

Zaki oogstte veel succes in de jaren zeventig en tachtig op de regionale zender Omroep Brabant van de toenmalige BRT met zijn jeugdprogramma's Er komt geluid uit het behang en Antwoordapparadio.

Vanaf 1969 assisteerde hij Nonkel Bob in het jeugdprogramma Tip-Top, samen met Kris Smet.

In 1989 stapte hij over naar de toen pas opgerichte zender VTM en presenteerde hij het spel Cijfers en Letters. Later werd hij het gezicht van het geflopte Vierslag en de Vlaamse versie van Lingo. Hij bleef als presentator werkzaam bij VTM tot eind de jaren negentig.

Daarnaast heeft hij ook nog een aantal andere beroepen uitgeoefend. Hij is of was onder andere dj, tv-presentator, cafébaas, animator, acteur, auteur, producer en journalist.

In 1992 had Bart Va…Lees verder op Wikipedia