Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken en digitale avi-boeken

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels.

Bibliotheek Wielsbeke heeft een abonnement op Fundels prentenboeken en Fundels avi-boeken.
Voor kleuters (van 3 tot 7 jaar) bestaan er digitale prentenboeken. Voor beginnende lezertjes (6 tot 10 jaar) zijn er AVI-genormeerde en andere digitale leesboeken, om te oefenen op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen.
Fundels is zowel beschikbaar voor mobiele toestellen als computers. Alle Fundels-boekjes en de bijhorende activiteiten zijn, eens gedownload, altijd en overal beschikbaar.

Als lid van onze bib kan je jaarlijks 7 Fundels-boekjes, gedurende 4 weken gratis ontlenen. Al wat je hiervoor hoeft te doen, is je aanmelden in Fundels met je ‘Mijn Bibliotheek’ -profiel.

Wist je dat je tijdens elke schoolvakantie nog eens extra ontleen-tegoed ontvangt?

fundels beide

Hoe ga je te werk?
1.Download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store
Dit kan ook op je pc:
-Fundels avi: https://app.fundels.com/start (Dit gaat heel snel)
-Fundels prentenboeken: https://www.fundels.com/downloads/
en kies download voor Windows pc of MacOs (afhankelijk van je toestel). Doe daarna de volledige installatie.
(Deze download kan eventjes duren)

2. Klik op het ‘de Bib’-logo
3. Meld je aan met je “Mijn Bibliotheek-account"
4. Kies het boekje dat je wil lenen
5. Het boekje wordt gedownload op je toestel

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Bibliotheek Wielsbeke heeft een abonnement op Gopress.

Leden van Bibox kunnen steeds het krantenarchief raadplegen.

Het krantenarchief bevat de Vlaamse digitale publicaties en zelfs enkele Franstalige publicaties.

Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Artikels uit een krant gemist? Raadpleeg dan het Gopress krantenarchief. Dat kan steeds met je "Mijn Bibliotheek"-profiel. Het bevat alle kranten- en tijdschriftenartikels met twee dagen vertraging.

Klik op het tabblad 'Krantenarchief' om deze digitale collectie te doorzoeken.

faq krantenarchief zoekbox

Als je op de titel van een artikel klikt en nog niet aangemeld bent, krijg je het loginscherm van Mijn bibliotheek te zien. Meld je aan om het artikel te lezen.
Om te zien welke kranten en tijdschriften geraadpleegd kunnen worden, klik je rechtsboven op "Geavanceerd zoeken" en kijk je daarna bij Bron.

Doorzoek het krantenarchief

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.