Livre
Néerlandais
Een uit pure goedheid begane misstap van het hoofd chirurgie in een Londens ziekenhuis komt haar duur te staan.
Titre
In veilige handen
Auteur
Abbie Taylor
Traducteur
Yvonne De Swart
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
In safe hands
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2012
334 p.
ISBN
9789044333916 (paperback)

Commentaires

Dawn Torridge is hoofd van de afdeling Chirurgie in het St. Iberiusziekenhuis in Londen. Zij verkeert in een vreselijk dilemma, als een demente patiënte, die veel pijn lijdt en op wie morfine geen invloed meer lijkt te hebben, haar vraagt een eind aan haar leven te maken. Haar beslissing blijft niet onopgemerkt en zij wordt gechanteerd. Door wie is voor haar een vraag. De auteur wikkelt de plot die zij met dit gegeven heeft opgezet, geleidelijk af. Snel verlopen de gebeurtenissen niet, de vele beschrijvingen van leven en werken in een ziekenhuis, onderbreken steeds de intrige (voor de liefhebber van ziekenhuisromans wel weer aantrekkelijk). Knap is anderzijds dat zij de spanning niet zo maar naar het eind opbouwt, maar dat er regelmatig spannende hoogtepunten worden ingebouwd. Ook geeft zij de personen sterk menselijke trekken, zij blijven beslist niet schematisch. Het tweede boek van de Engelse schrijfster, haar eerste, 'Emma's baby'*, werd in Engeland goed ontvangen.

À propos de Abbie Taylor

Abbie Taylor, née le 3 septembre 1993 à Sheffield, est une coureuse cycliste britannique, spécialiste du BMX.

Biographie

Originaire d'Angleterre, Abbie Taylor est issue d'une famille pratiquant le BMX. Elle commence à courir à l'âge de six ans. En 2011, elle remporte la médaille d'argent aux mondiaux juniors.

Elle représente la Grande-Bretagne en Coupe du monde de BMX entre 2010 et 2016. Elle termine troisième de la manche d'Abbotsford en 2012 et figure en tant que remplaçante pour l'équipe de Grande-Bretagne aux Jeux olympiques d'été de 2012,.

En 2014, elle devient championne de Grande-Bretagne de BMX. Elle arrête sa carrière à l'issue de la saison 2016.

Palmarès en BMX

En lire plus sur Wikipedia