Livre
Néerlandais

Gezocht: lief meisje

Ali Cronin (auteur), Yvonne De Swart (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Ashley is een flirt. Wanneer de aantrekkelijke Dylan niet ingaat op haar avances, doet ze alsof het haar niks kan schelen. Maar gaat er achter die uitdagende buitenkant misschien een meisje schuil dat meer wil dan alleen lol maken?
Titre
Gezocht: lief meisje
Auteur
Ali Cronin
Traducteur
Yvonne De Swart
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Rumour has it
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
252 p.
ISBN
9789021808130 (paperback)

Commentaires

Het tweede deel van de reeks ‘Girl Heart Boy’ heet Gezocht: lief meisje. De reeks gaat over zeven vrienden die dit jaar allemaal achttien worden, en in elk deel staat een ander personage centraal. In dit boek is dat Ashley, de flirt van het gezelschap. Ashley staat bij haar vrienden, en bij de rest van de school, bekend als een echte jongensgek die op elk feestje met iemand anders in bed duikt. Zelf heeft ze daar niet zo veel problemen mee, ze amuseert zich en geniet van haar jeugd. Maar dan ontmoet ze Dylan, een knappe vriend van Donna’s neef. Ashley krijgt op slag vlinders in haar buik, maar Dylan lijkt absoluut niet geïnteresseerd te zijn in haar. Vanaf dan begint Ashley haar levenshouding in vraag te stellen.
De vertelstijl van Ali Cronin lijkt heel erg op de stijl van het eerste deel, Zomerliefde, zodat het enkel aan de beschrijving van Ashleys karakter te merken is dat er een ander personage aan het woord is. Ook in dit deel is de toon heel ironisch, zijn er …Lire la suite
In elk deel van de serie 'Girl Heart Boy'* over een groepje vrienden en vriendinnen in Brighton die binnenkort 18 jaar worden, staat één jongere centraal. Hier is het Ashley, een energieke flap-uit, een door de wol geverfde flirt die bijna gedachteloos all-the-way gaat, al dan niet onder invloed van alcohol. Zelfs haar vriendengroepje heeft daar soms moeite mee. Ashley zet zich ook af tegen haar alleenstaande moeder en haar ‘volmaakte’ oudste zus. Wanneer de in Ashleys ogen ‘goddelijke’ Dylan niet op haar avances ingaat, maakt dat het meisje boos, driest en onzeker. Maar Ashley begint ook te ontdekken wat voor haar werkelijk van belang is, en wat ze na haar eindexamenjaar zou willen gaan doen. Vrij ruige tienerroman, met goed uitgewerkte karakters en een wat abrupt positief einde. Het verhaal wordt verteld door Ashley zelf, met veel snieren. De Engelse auteur schrijft Young Adult-romans, filmscenario’s en artikelen voor tienerbladen en -websites. Vanaf ca. 15 jaar.