Livre
Néerlandais

Dat ben jij, Kiki !

Amy Hest (auteur), Jill Barton (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Titre
Dat ben jij, Kiki ! / tekst Amy Hest ; ill. Jill Barton
Auteur
Amy Hest
Dessinateur
Jill Barton
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Guess who, Baby Duck !
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2004
[26] p. : ill.
ISBN
90-5637-571-7

Commentaires

Kiki is een eendje dat op een regenachtige dag samen met haar opa in een fotoboek bladert. Daarin ziet Kiki zichzelf: foto's van toe ze geboren werd tot aan haar eerste verjaardag. Momentopnames van baby tot peuter. Dat vindt Kiki zo leuk dat ze opa op het eind wil belonen en ze maakt dan ook een tekening van en voor hem.

Het verhaal over Kiki bevat weinig tekst en is qua concept heel eenvoudig; de voortdurende herhaling van Kiki die zegt 'Wie is dat?' en opa die uitleg geeft. Inhoudelijk heeft dit boek weinig te bieden, al zullen hele jonge kinderen de situatie op zich wel herkennen. Ook de illustraties zijn net iets te lief en net iets te betuttelend om geloofwaardig te zijn... [Sofie De Jonckheere]
Eendenkuiken Kiki zit wat sipjes voor het raam naar de regen te staren, als opa arriveert met haar baby-fotoalbum. Gezellig bekijken ze de foto's, die steeds groot op de rechterpagina zijn afgebeeld. Dit prentenboek over Kiki en haar opa is minder sterk dan de eerdere, waarin 'problematiek' wordt besproken als zwemles, naar school, een bril, een zusje. Toch is het een geslaagde uitgave, die goed thematisch te gebruiken is om te praten over vroeger (ongrijpbaar begrip voor peuters/kleuters) of aanleiding kan zijn met het eigen baby-album aan de gang te gaan. De paginagrote illustraties in zachte lijnen en aquarel in frisse kleuren zijn aandoenlijk. Het zachtgele omslag toont enkele 'foto's' van Kiki. Prentenboek van het Jaar 2006. Voor ruim 3 t/m 5 jaar.