Livre audio
Néerlandais

Pluk van de Petteflet

Annie M.G. Schmidt (auteur), Flip Van Duijn (narrateur)

Pluk van de Petteflet

Annie M.G. Schmidt (auteur), Flip Van Duijn (narrateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Pluk, die op het zolderkamertje van de Petteflet woont, is de held en de redder wanneer de andere flatbewoners en zijn vrienden, de dieren, in nood verkeren
Sujet supplémentaire
luisterboeken
Titre
Pluk van de Petteflet
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Narrateur
Flip Van Duijn  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2014
5 cd's
Durée
ca. 320 min.
ISBN
9789045116655

Plusieurs formats:

Commentaires

Integrale weergave van het gelijknamige boek* dat oorspronkelijk verscheen in 1971. Pluk woont op de bovenste verdieping van de Petteflet. Het vriendelijke en behulpzame jongetje met de rode kraanwagen is de held en redder wanneer andere flatbewoners en dieren in nood verkeren. Zaza, een kakkerlak, woont in zijn kamertje en de duif Dollie is zijn beste vriend, die boodschappen 'overvliegt' wanneer dat nodig is. Verder zijn er nog de dokter, mijnheer Pen, de boekhandelaar, de vogel krullevaar, de familie Stampertje en andere kleurrijke personages. Naast het hoorspel uit 1992** en het luisterboek 'Pluk redt de dieren'*** is nu voor het eerste een luisterversie gemaakt van het boek 'Pluk van de Petteflet'. Voorgelezen door Flip van Duijn, de zoon van de schrijfster, die eerder ook onder meer Jip en Janneke, Ziezo en De A van Abeltje las. In 2004 werd het boek verfilmd door Ben Sombogaart. Vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Annie M.G. Schmidt

CC BY-SA 3.0 nl - Image by AVRO

Anna Maria Geertruida Schmidt, née à Kapelle (Zélande), le 20 mai 1911 – morte à Amsterdam, le 21 mai 1995, est une poétesse néerlandaise, auteur de chansons, livres, pièces de théâtre, comédies musicales et drames pour radio et télévision.

Elle est surtout célèbre pour ses livres d'enfants, entre autres: Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Abeltje et ses chansons d'enfants, entre autres Dikkertje Dap et Het Beertje Pippeloentje. Des générations de Néerlandais ont grandi avec ses poèmes et ses contes, et c'est ainsi que son œuvre est devenue une part de la mémoire collective des Pays-Bas d'après-guerre.

Biographie

Annie M.G. Schmidt est la fille d'un pasteur de Kapelle (Zélande). Elle est d'abord bibliothécai…En lire plus sur Wikipedia