Livre
Néerlandais

Feest!

Arnoud Wierstra (auteur)
Elf mensen worden uitgenodigd voor een feest. Zij worden allen gevolgd om te laten zien wat ze allemaal doen voordat ze op het feest samenkomen. Tekstloos prentenboek met kleurige en gedetailleerde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Feest!
Auteur
Arnoud Wierstra
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2010
[22] p. : ill.
Note
Een IBBY silent book
ISBN
9789047703105 (hardback)

Commentaires

Feest is een thema dat heel wat kinderen aanspreekt. De cadeautjes, de taart, de ballonnen; verjaren zouden kleuters het liefst elke dag doen. Arnoud Wierstra’s prentenboekendebuut is thematisch gezien dus alvast een schot in de roos. In Feest kan je zien hoe elf genodigden en de gastheer zich voorbereiden op het feest. Opmerkelijk is dat het verhaal eigenlijk al begint op de kaft. Daarop zie je hoe de verschillende personages de rode uitnodiging voor het feest ontvangen. De rest van het boek is opgevat als een soort woordeloos stripverhaal waarin je op elke dubbele pagina de twaalf figuren in hun stripvakje kunt volgen. Hoe slapen ze? Wat eten ze? Wanneer kopen ze een cadeautje voor het feestvarken en wat is het?
De personages zijn heel uiteenlopend, gaande van een piraat, een boekenwurm tot een afromuzikant en een gewichtheffer. Hoewel de figuren in zekere zin types zijn, zijn ze niet stereotiep. Wat ze doen, eten, kopen past in het plaatje, maar tegelijkertijd weet Wier…Lire la suite
Elf mensen worden uitgenodigd voor een feest. Zij worden allen gevolgd om te laten zien wat ze allemaal doen voordat ze op het feest samenkomen. Een tekstloos prentenboek met twaalf verschillende verhaallijnen. Elke bladzijde is verdeeld in zes vakken, waarop een persoon te zien is, bijvoorbeeld degene die het feest organiseert, een schilder, konijn, muzikant, meisje, bodybuilder, een tweeling en een schipper. Door op iedere pagina in hetzelfde vak te kijken is te volgen wat deze persoon doet voordat hij op het feest is. Af en toe zijn twee vakjes samengevoegd, wanneer twee figuren elkaar onderweg ontmoeten. De laatste pagina laat een grote afbeelding zien van het feest, waar alle personen en hun cadeaus op te zien zijn. Erg leuk, humoristisch en origineel boek, waarin veel te zien is op de kleurige en gedetailleerde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Feest!

In dit zoekboek zie je hoe op twaalf verschillende plaatsen verschillende personages zich voorbereiden voor hetzelfde feest. Bij de ene lukt de voorbereiding al wat beter dan bij de andere. De weg naar het feest is lang en er gaat van alles mis natuurlijk, maar op de laatste prent zitten ze allen samen in een leuk versierde tuin aan een rijkgevulde tafel.
In dit zoekboek valt veel te ontdekken; het is alleen wat moeilijker door de warrige tekenstijl en dito prenten. Ze zijn minder uitnodigend dan in de taartenboeken van Thé Tjong-Khing.