Livre
Néerlandais

Het paneel van Vlaanderen

Arturo Pérez-Reverte (auteur), Jean Schalekamp (traducteur)
Het Schaakspel, een paneel van de vijftiende-eeuwse Vlaamse meester Pieter van Huys, is niet zomaar een schilderij. Een door de moderne technieken onthulde, verborgen inscriptie wijst op een nooit opgelost raadsel en het in het kunstwerk afgebeelde schaakprobleem moet de sleutel tot het geheim bevatten. Terwijl de hoofdpersonen, onder wie een jonge vrouwelijke restaurateur, een coke snuivende gale
Titre
Het paneel van Vlaanderen
Auteur
Arturo Pérez-Reverte
Traducteur
Jean Schalekamp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
La tabla de Flandes
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2010
381 p.
ISBN
9789061127284 (paperback)

Commentaires

Drie mannen stuiten op een door een 15e-eeuwse Vlaamse meester ontworpen mystiek raadsel en doen een schokkende ontdekking. Pérez-Reverte (Cartagena, 1951) is behalve romancier ook oorlogscorrespondent. Voor de Spaanse televisie versloeg hij o.a. de burgeroorlog in het voormalige Joegoslavië. 'Het paneel van Vlaanderen' is een intrigerende, spannende en veelzijdige roman met verschillende niveaus die ons niet alleen iets leert over het schaakspel (het schilderij beeldt een schaakpartij uit), maar bijv. ook over de wereld van galeries, restaurateurs en veilinghuizen. Deze roman leest als een trein en kan een brede lezerskring boeien. Het boek doet qua opzet denken aan Lujáns 'Los espejos paralelos', waarin ook een schilderij de hoofdrol speelt. Werk van de schrijver (vooral zijn roman 'De club van Dumas') is wel vergeleken met Zafon. In 1994 verfilmd als Uncovered door Jim McBride met Kate Beckinsale. Paperback; normale druk.

À propos de Arturo Pérez-Reverte

Arturo Pérez-Reverte, né le 25 novembre 1951 à Carthagène en Espagne, est un écrivain, scénariste espagnol et ancien correspondant de guerre.

Biographie

Diplômé en sciences politiques et en journalisme, il est reporter et correspondant de guerre durant une vingtaine d'années (1973-1994), de Chypre au Liban, en passant par les Malouines, d'abord pour le quotidien Pueblo (pendant douze ans), puis pour la télévision espagnole (TVE) pendant neuf ans. Il a également fondé une revue intitulée Defensa. Il se consacre aujourd'hui exclusivement à la littérature.

Il a commencé sa carrière de romancier en 1986.

Il est membre de l'Académie royale espagnole depuis le 12 juin 2003.

Journaliste

Durant sa carrière journalistique, Arturo Pérez-Reverte se spécialise dans la couverture…En lire plus sur Wikipedia