Livre
Néerlandais
Het Vaticaan raakt in paniek wanneer een 'hacker' weet in te breken op het hoogste niveau van het computersysteem.
Titre
Het trommelvel
Auteur
Arturo Pérez-Reverte
Traducteur
Jean Schalekamp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
La piel del tambor
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2010
485 p. : ill.
ISBN
9789061124283 (paperback)

Commentaires

Een computerpiraat weet door te dringen in de privé-computer van de paus en laat daar een cryptisch bericht achter over sterfgevallen die verband zouden houden met een kerkje in Sevilla. Een 'geheim agent' van het Vaticaan wordt erheen gestuurd en raakt verzeild in een politiek-religieus wespennest waarbij de Sevillaanse hoge adel, de clerus en het bankwezen betrokken zijn, - plus drie tragikomische oude oplichters. Spannende thriller - maar veel meer dan dat. Een schitterend portret van een stedelijk establishment, een intrigerend beeld van de interne verhoudingen in het Vaticaan, en vooral een evocatie van de stad Sevilla. Bovendien een psychologisch portret van een 'soldaat van God' die zich aangetrokken gaat voelen tot een gevaarlijk knappe jonge hertogin. De roman wordt door de uitgever geafficheerd als 'literaire thriller' en dat is een perfecte typering. Paperback, kleine druk.

À propos de Arturo Pérez-Reverte

Arturo Pérez-Reverte, né le 25 novembre 1951 à Carthagène en Espagne, est un écrivain, scénariste espagnol et ancien correspondant de guerre.

Biographie

Diplômé en sciences politiques et en journalisme, il est reporter et correspondant de guerre durant une vingtaine d'années (1973-1994), de Chypre au Liban, en passant par les Malouines, d'abord pour le quotidien Pueblo (pendant douze ans), puis pour la télévision espagnole (TVE) pendant neuf ans. Il a également fondé une revue intitulée Defensa. Il se consacre aujourd'hui exclusivement à la littérature.

Il a commencé sa carrière de romancier en 1986.

Il est membre de l'Académie royale espagnole depuis le 12 juin 2003.

Journaliste

Durant sa carrière journalistique, Arturo Pérez-Reverte se spécialise dans la couverture…En lire plus sur Wikipedia