Grands caractères
Néerlandais

Ik, Elizabeth : de toekomst van Ravenscar

Barbara Taylor Bradford (auteur), Peter Barnaart (traducteur)
Een jonge vrouw staat aan het hoofd van een eeuwenoud familiebedrijf, dat ze weer in oude glorie wil herstellen.
Extra subject
Streek- en familieromans
Titre
Ik, Elizabeth : de toekomst van Ravenscar
Auteur
Barbara Taylor Bradford
Traducteur
Peter Barnaart
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Being Elizabeth
Édition
1
Éditeur
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2010
3 dl.
ISBN
9789036426497 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Na de dood van haar halfzuster Mary in 1996 is Elisabeth Turner (25) de laatste van de Deravenels en erfgename van het familie-imperium in Yorkshire. Haar vader Harry en halfbroer Edward stierven al eerder. Met Cecil Williams en jeugdvriend Robert Dunley vormt ze bestuurlijk zo’n goed team dat het bedrijf herstelt van de incompetente leiding van Mary. Bovendien ontwikkelt de jeugdliefde van Robert en Elizabeth zich tot een hechte relatie. Maar er dreigt ook gevaar. Zakelijk, van de weduwnaar van Mary en van achternicht Marie Stewart, maar ook haar privéleven en relatie worden op de proef gesteld. De ex-journaliste uit Leeds schreef sinds 1979 in de VS veel romantisch-historische romans die vaak in Yorkshire spelen, bestsellers zijn en soms verfilmd werden voor de televisie. Ook dit derde, goed vertaalde slotdeel van de succesvolle en het vervolg op 'De Ravenscar dynastie' en 'Erfgenamen van Ravenscar'*, wordt smakelijk, met veel vaart verteld en is heel prettig leesbaar. Wel is het wa…Lire la suite

À propos de Barbara Taylor Bradford

Barbara Taylor Bradford, née Barbara Taylor le 10 mai 1933 près de Leeds en Angleterre, vivant aux États-Unis d'Amérique, est un écrivain, auteur de fictions vendues à des millions d'exemplaires dans de nombreux pays, Elle signe également quelques ouvrages de décoration et des livres à caractère religieux à destination des enfants non traduits.

Biographie

Enfant unique de Frida et Winston Taylor, elle commence à écrire tôt : à l'âge de 10 ans, elle vend sa première histoire à un journal pour enfants.

Secrétaire, puis journaliste au Yorkshire Evening Post à 18 ans, elle tient, 2 ans plus tard, une chronique de décoration dans le magazine londonien Woman's Own. Elle publie plusieurs ouvrages sur la mode et la décoration d'intérieur,.

Elle habite New York depuis…En lire plus sur Wikipedia