Livre
Néerlandais
Titre
Opgesloten
Auteur
Belinda Bauer
Traducteur
Valérie Janssen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Darkside
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2011
327 p.
ISBN
9789022999547 (paperback)

Commentaires

Rusteloos land, het debuut van Belinda Bauer, won in 2010 de Gold Dagger voor beste misdaadverhaal. Voor haar tweede boek lagen de verwachtingen dus bepaald niet laag, en Bauer weet deze verwachtingen grotendeels in te lossen. Opgesloten is een spannend verhaal dat langzaam naar zijn ontknoping toewerkt. De lezer wordt daarbij lang in het ongewisse gelaten over hoe de vork in de steel zit, maar na de ontknoping blijf je toch een beetje met een onvoldaan gevoel achter.
Shipcott is een klein dorpje in het zuidwesten van Engeland dat plots opgeschrikt wordt wanneer een oude bedlegerige vrouw vermoord wordt. De lokale politieagent Jonas Holly krijgt de zaak toegewezen en het wordt voor hem meteen zijn eerste moordzaak. Gelukkig krijgt hij hulp van de ervaren, maar ook onbeschofte, inspecteur Marvel die vanuit de grote stad naar het platteland trekt om even snel orde op zaken te stellen. Althans dat denkt Marvel, want het blijft niet bij één moord en al snel wordt het l…Lire la suite
Als in Shipcott, een dorp in het Engelse Exmoor, een bejaarde, grotendeels verlamde vrouw gewurgd in bed is gevonden staat de hechte gemeenschap op zijn kop. Omdat plaatselijk politieman Jonas Holly met zeven dorpen onder zijn hoede niet is berekend op een moordonderzoek, wordt de recherche van Taunton ingeschakeld. Maar het arrogante, botte gedrag van inspecteur Marvel wekt veel irritatie in het dorp, vooral bij Lucy, de aan MS lijdende vrouw van Jonas. Als een tweede vrouw vermoord wordt gevonden, begint een patroon zichtbaar te worden dat wordt bevestigd door de moord op drie hulpeloze bejaarden in het verzorginghuis en de verdwijning van hun verpleger. Het debuut van de Engelse journaliste en scenarioschrijfster ‘Rusteloos Land’, werd bekroond met de Britse Gold Dagger Award 2010. Ook deze tweede is een goed opgebouwde, spannende misdaadroman met veel aandacht voor het leven in een Engels dorp, de hoofdpersonen, mogelijke daders en motieven. Verrassend en aannemelijk slot. Prettig…Lire la suite

À propos de Belinda Bauer

Belinda Bauer, née le 24 décembre 1962 en Angleterre, est une journaliste, scénariste et écrivaine britannique, auteure de roman policier, mise en lumière grâce à son premier roman intitulé Sous les bruyères (Blacklands), lauréat du Gold Dagger Award en 2010.

Biographie

Belinda Bauer grandit en Angleterre et en Afrique du Sud. Elle s'installe à Cardiff où elle travaille comme journaliste et scénariste pour la BBC. Elle publie en 2009 son premier roman, Blacklands (Sous les bruyères) avec lequel elle remporte le Gold Dagger Award en 2010. Elle a depuis publié trois autres romans. En France, ses livres sont publiés chez Fleuve noir et 10/18.

Œuvre

Romans

En lire plus sur Wikipedia