Wanneer haar man wordt beschuldigd van moord op een jong meisje, stuit een vrouw net als de politie op enkele mensen die hun eigen geheimen kost wat kost niet willen prijsgeven.
Titre
Brandmerk
Auteur
Brian Freeman
Traducteur
Annemarie Lodewijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The bone house
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2012
447 p.
ISBN
9789044332537 (paperback)

Commentaires

Zelfs zonder zijn twee voornaamste personages, de sinds zijn debuut altijd aanwezige rechercheurs Jon Stride en Serena Dial, lukt het Brian Freeman opnieuw een spannende, gestructureerde thriller te schrijven. Met de korte, maar zeer belangrijke proloog, een familiedrama dat zich zes jaar voordien afspeelde, wordt de basis gelegd voor een reeks gebeurtenissen waar onschuldigen het slachtoffer van worden. Ook op psychologisch vlak zijn de plot en de voornaamste personages sterk ontwikkeld.
Onzekerheden, angsten, jaloezie en verliefdheid behoren tot het jong zijn. De introverte Tresa Fischer is zestien, intelligent en verliefd op Mark Bradley, haar leraar Engels. Als haar moeder haar dagboek vindt breekt het schandaal los in het klein stadje op het platteland ergens in Wisconsin. Het meisje blijft volhouden dat het dagboek op verzinsels berust en dat er nooit sprake is geweest van seksueel gedrag met haar leraar zodat deze niet aangeklaagd kan worden. Het hoofd van de school, de do…Lire la suite
Een brand in het verleden blijkt een belangrijke rol te spelen in het heden waarin de 16-jarige Glory wordt vermoord. Omdat hij in de buurt was en eerder veroordeeld werd wegens een vermeende affaire met een leerling/zus van Glory, wordt leraar Mark Bradley door iedereen als dader gezien. Samen met zijn vrouw wil hij zijn onschuld bewijzen, maar de tegenstand van de bevolking is groot. De hoofdpersonen zijn weliswaar sympathiek, maar groeien door tot ongeloofwaardige superhelden. Dat is jammer want de verhaallijnen zijn interessant genoeg. Het taalgebruik is niet moeilijk, de inhoud actueel en het verhaal dat veel vaart kent, is goed te volgen. Hoewel de karakters niet altijd even sterk uitgewerkt worden en veel actie bovengeschikt gemaakt lijkt aan het verhaal zelf, blijft deze spannende thriller toch boeien tot het voorspelbare eind. Vrij kleine druk.

À propos de Brian Freeman

Brian Freeman est né le 27 mars 1963 à Chicago dans l'Illinois (États-Unis). Il écrit des romans policiers à suspense psychologique dont les héros sont Jonathan Stride et Serena Dial.

Biographie

Il est né le 28 mars 1963 à Chicago dans l'Illinois aux États-Unis. Avant de se lancer dans l'écriture, il était directeur du marketing et de relations publiques au cabinet d'avocats international de Faegre & Benson. Brian Freeman réside actuellement à Saint Paul dans le Minnesota (États-Unis) et est marié à Marcia Freeman.

Agency est un roman qu'il a écrit en 2009, sous le pseudonyme de Ally O'Brien (ISBN 978-0312379445) : Ce livre est différent des autres, c'est un livre d'aventure trai…En lire plus sur Wikipedia