Livre
Néerlandais
Nadat een baby uit haar kinderkamer is verdwenen, raakt een politieagente betrokken bij de gruwelijke spelletjes van een sadistische moordenaar.
Titre
De kelder
Auteur
Brian Freeman
Traducteur
Paul Heijman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The burying place
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2010
415 p.
ISBN
9789044326291 (paperback)

Commentaires

In Minnesota verdwijnt een baby, Callie Glenn. Jonathan Stride, net terug uit ziekteverlof, wordt bij de zaak betrokken door een ex-collega, Denise Sheridan. Ze kan deze zaak echter niet zelf onderzoeken omdat ze te nauw bij de zaak betrokken is, want Callie is het kind van haar zuster. Al snel wordt duidelijk dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is in het gezin. Stride komt tot de bevinding dat iemand die toegang had tot het landhuis de dader moet zijn, want alle sporen van geweld of inbraak ontbreken.
De verdenking gaat uit naar de vader, de rijke topchirurg Marcus Glenn. Hij was die nacht alleen met de baby en reageert nogal koel op het gebeuren. Al vlug blijkt dat hij het ook niet zo nauw neemt met de waarheid. Dezelfde nacht rijdt pas afgestudeerde politieagente Kasey Kennedy verloren in de mist. Ze komt op een bospad terecht en is bij toeval getuige van een moord. Ze gaat de moordenaar achterna, maar hij kan jammer genoeg ontkomen.
Maggie Bei, de partner van S…Lire la suite
Marcus Glenn is een bekwaam chirurg met een zeer aantrekkelijk uiterlijk, maar een kille uitstraling. Al in haar jeugd werd Valerie verliefd op hem en ze vormen al jaren een paar. Ondanks het bezit van een prachtig landhuis, gelegen aan een meer en de man die ze zich altijd heeft gewenst, vindt Valerie in haar huwelijk geen geluk. Na drie jaar wachten wordt hun dochtertje Callie geboren. Als de baby elf maanden is, wordt zij ontvoerd terwijl Marcus alleen met haar thuis is. Het lijkt erop dat hij hoofdverdachte in de zaak is. Behalve deze ontvoering is er in Minnesota een gewelddadige moordenaar actief. Hebben de zaken met elkaar te maken? De sympathieke rechercheur Jonathan Stride en zijn vrouw Serene Dial spelen zoals in eerder verschenen thrillers van de schrijver ook in deze roman de hoofdrol. Een prettig leesbaar, knap geconstrueerd en spannend verhaal. De plot blijft tot het eind toe onverwacht en verrassend. De schrijver debuteerde met 'Verdorven'* en won hiermee een aantal bel…Lire la suite

À propos de Brian Freeman

Brian Freeman est né le 27 mars 1963 à Chicago dans l'Illinois (États-Unis). Il écrit des romans policiers à suspense psychologique dont les héros sont Jonathan Stride et Serena Dial.

Biographie

Il est né le 28 mars 1963 à Chicago dans l'Illinois aux États-Unis. Avant de se lancer dans l'écriture, il était directeur du marketing et de relations publiques au cabinet d'avocats international de Faegre & Benson. Brian Freeman réside actuellement à Saint Paul dans le Minnesota (États-Unis) et est marié à Marcia Freeman.

Agency est un roman qu'il a écrit en 2009, sous le pseudonyme de Ally O'Brien (ISBN 978-0312379445) : Ce livre est différent des autres, c'est un livre d'aventure trai…En lire plus sur Wikipedia