Livre
Néerlandais

Rosalie : kleuren

Brigitte Minne (auteur), An Candaele (dessinateur)
Public cible:
0-2 ans et plus
De kledingstukken van Rosalie hebben allemaal een andere kleur. Weet jij welke kleur? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en grote flappen. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Kleuren, Kleding
Titre
Rosalie : kleuren
Auteur
Brigitte Minne
Dessinateur
An Candaele
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2014
[14] p. : ill.
ISBN
9789058389220 (hardback)

Commentaires

Hardkartonnen vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken over Rosalie en over kleuren. Om de beurt worden de kledingstukken van het eendje geïntroduceerd op de linkerpagina's: een haarstrik, slip, jurk, broek, laarzen en een muts. Op elke volgende pagina zijn ook de voorgaande kledingstukken te zien. De rechterpagina's bevatten een grote vierkante flap van dunkarton, bedrukt met egaal gekleurde contourloze silhouetten van het eendje tegen een witte achtergrond. Het geheel is geplaatst binnen een kader in de kleur van het kledingstuk dat benoemd wordt in de prent achter de flap. De kleurplaatachtige afbeeldingen zijn goed herkenbaar door de stilering en de zwarte contourlijnen. Rosalie wordt weergegeven in menselijke houdingen die voor zich spreken. Een enkele tekstregel is toegevoegd: 'De broek van Rosalie is... oranje.' Spelenderwijs leert de peuter de primaire en secundaire kleuren kennen. Een absolute meerwaarde zijn de silhouetten waarop via overlappingen te zien is hoe de men…Lire la suite

Rosalie. Kleuren

Rosalies kleren worden in dit peuterboekje één voor één benoemd op kleur. Telkens volgens hetzelfde principe: links wordt één kledingstuk in de verf gezet, met een vraag als “de slip van Rosalie is ...” Rechts zie je het silhouet van Rosalie in de betreffende kleur, en als je de flap optilt, vind je Rosalie terug met het antwoord. Eerst een aantal primaire kleuren, verder zie je bv. geel en rood in elkaar schuiven naar oranje. Op het einde springt Rosalie in de modder en schuiven alle kleuren over elkaar tot zwart.
Boekjes over kleuren genoeg op de markt, maar dit is wel een heel aardig. Dat is uiteraard vooral te danken aan de bijzonder fraaie illustraties van An Candaele, die daarmee een uiterst sympathiek eendje neerzet. Een eendje in een rode jurk met witte noppen weliswaar, dat heel grappig naar haar rode laarsjes kijkt, of de paarse muts helemaal over haar kopje trekt. Mooi!