Police dyslexie
Néerlandais

Familie Mol, de Mol staat er goed op

Burny Bos (auteur), Hans De Beer (dessinateur)

Familie Mol, de Mol staat er goed op

Burny Bos (auteur), Hans De Beer (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Moeder Mol-de Mol gaat elke morgen naar haar werk. Vader Mol-de Mol is thuis. Samen met de tweeling en hun snelle oma beleven ze allerlei avonturen. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet supplémentaire
Anders Lezen, verhalen, Dyslectisch lezen, gezinnen
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 4
Titre
Familie Mol, de Mol staat er goed op
Auteur
Burny Bos
Dessinateur
Hans De Beer
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2014
48 p. : ill.
ISBN
9789051169904 (hardback)

Commentaires

De familie Mol-de Mol bestaat uit een vriendelijke, onhandige vader, een assertieve, werkende moeder, een tweeling en oma. In dit boekje worden de grappige belevenissen verteld, o.a. rond een verjaardag, een fietstocht en een kampeervakantie. De tekst is verdeeld in korte, afgeronde hoofdstukken en bestemd voor beginnende lezers, AVI-M4. Het lettertype is schreefloos en geschikt voor kinderen met dyslexie. De verhaaltjes zijn herkenbaar, de sfeer opgewekt, maar soms een tikje oubollig. Heel aantrekkelijk zijn de vele plaatjes die speels tussen de tekst staan. Er is veel op te zien ze zijn licht omlijnd en gekleurd in zachte tinten. Verzorgde uitgave: stevig wit papier, ruime bladspiegel en uitnodigende omslag en schutbladen. Oefenstof voor kinderen die ruim een jaar leesonderwijs hebben gehad, maar ook bruikbaar om voor te lezen aan kleuters. Vanaf ca. 7 jaar.

Familie Mol-de Mol staat er goed op

Het boek bestaat uit zeven korte verhalen met belevenissen van de familie Mol: mama en papa Mol, de tweeling Stoffer en Streep en oma. Het zijn stuk voor stuk herkenbare typetjes en prettige verhaallijnen met op het einde een onverwachte afloop. De tekeningen zijn heel aantrekkelijk en vullen de tekstjes prima aan. Het boek leent zich ook uitstekend tot voorlezen. Het lettertype is speciaal bedoeld voor kinderen met dyslexie, niveau AV1 M4. Een leuk boekje!


À propos de Burny Bos

CC BY-SA 3.0 nl - Image by KRO

Burny Bos, né le 8 avril 1944 à Haarlem, est un producteur, scénariste, animateur de télévision, de radio et écrivain néerlandais.

Biographie

Il est le père de la scénariste et écrivaine Tamara Bos.

Filmographie

Producteur et scénariste

  • 1989 : Mijn Vader woont in Rio de Ben Sombogaart
  • 1992 : The Pocket-knife de Ben Sombogaart
  • 1996 : Le Garçon qui ne voulait plus parler de Ben Sombogaart
  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1998 : The Flying Liftboy de Ben Sombogaart
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2002 : …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions