Livre
Néerlandais

Dat heb ik weer!. 1, Een hysterische moeder, ruzie met iedereen en vriendje afgepikt

Carry Slee (auteur)

Dat heb ik weer!. 1, Een hysterische moeder, ruzie met iedereen en vriendje afgepikt

Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Brugklasser Britt heeft veel problemen: ouders die pas uit elkaar zijn, een hysterische moeder, een superstomme leraar die achter haar moeder aan zit en dan is er ook nog dat leuke vriendje van haar beste vriendin. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Dat heb ik weer!. 1, Een hysterische moeder, ruzie met iedereen en vriendje afgepikt
Auteur
Carry Slee
Titre uniforme
Dat heb ik weer! Deel 1
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Carry Slee, 2008
191 p. : ill.
ISBN
9789049923082

Commentaires

De titel van deze nieuwe jeugdreeks van Carry Slee verwijst naar de naam van de weblog van Britt, een tienermeisje. Zoals de meeste pubers kent zij heel wat zorgen ? zo zijn haar ouders uit elkaar, en heeft haar vader een nieuwe vriendin, Yahima. Haar moeder heeft de breuk nog niet verwerkt en verwerpt Yahima, terwijl Britt haar eigenlijk wel leuk vindt. Moeder heeft dan weer een oogje op de vervelendste leraar van de school: Blok, die de tieners o.m. "Blok geitensok" en "superloser" noemen.

Britts relatie met haar beste vriendin Noah kent complicaties wanneer een derde meisje, Sanne, op de proppen komt. Niet alleen voelt Britt zich aan de kant geschoven, Sanne houdt er ook gewoonten op na die Britt helemaal niets zeggen. Bovendien laat Noah zich door haar beïnvloeden. Verder wordt er onder Britts vriendinnen soms wat gelachen met het feit dat ze nog geen vriendje heeft, maar heel erg vindt ze dat niet. Op wie zou ze immers verliefd moeten worden? De situatie wordt pas benard …Lire la suite
Brugklasser Britt heeft veel problemen: ouders die pas uit elkaar zijn, een hysterische moeder, een beste vriendin die liever met een ander meisje optrekt, een loserleraar die achter haar moeder aangaat, en zelf wordt ze superverliefd op het vlotte vriendje van haar vriendin. Gelukkig kan ze afreageren op haar weblog, tot die gekraakt wordt! En verder maakt ze kleine testjes op haar log, om haar eigen en andermans zelfkennis aan te scherpen. Verhaal in de bekende stijl, met veel dialogen en snelle wendingen in de gebeurtenissen. Makkelijk taalgebruik, groot lettertype, afdrukken van webconversaties met minitekeningetjes en 'testjes' (op een grijze ondergrond), waardoor het geheel overzichtelijk is en lekker vlot wegleest. Door het hoge soap-gehalte (ruzies, cafébezoek, winkeldiefstalletjes, schoolperikelen, ouders met relatieproblemen, enz.) zal dit eerste deel van een nieuwe serie bij een groot deel van de beoogde leeftijdsgroep wel goed aanslaan. De vele losse eindjes aan het slot d…Lire la suite

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

 • 2006 : Keep Off de Maria Peters
 • 2008 : Desperate de Dave Schram
 • 2013 : Spijt! de Dave Schram
 • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
 • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

 • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
 • 1989 : Rik en Roosje
 • 1991 : Verdriet met mayonaise
 • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
 • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
 • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia