Livre
Néerlandais

Fake!

Carry Slee (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Als Olivia’s toneelvriend Emiel op school komt bij Olivia en haar beste vriendin Mila, leidt dat spanningen met hun vrienden Max en Levi. Dan verschijnt een filmpje online waardoor Levi verdacht wordt van de mishandeling van Emiel, die in coma is geraakt. Waar komt het filmpje vandaan? Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Fake!
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Amsterdam]: Carry Slee, © 2021
265 p.
ISBN
9789048860838 (hardback)

Commentaires

Mila en Olivia zijn beste vriendinnen. Ze zitten in de klas bij Mila’s vriendje Levi en bij Max, die verliefd is op Olivia. Wanneer Olivia’s toneelpartner Emiel bij hun op school komt, worden Max en Levi jaloers. Emiel is populair bij de meiden en Levi gaat door het lint. Het gevolg is dat een gemonteerd filmpje van Levi die Emiel trapt online verschijnt. Terwijl Emiel in coma ligt, proberen Levi en Max te bewijzen dat het filmpje nep is. Ondertussen probeert Max zijn dronken moeder op het goede pad te krijgen en te voorkomen dat zijn werkplaats opgedoekt wordt. Ook moet Mila misschien verhuizen en doet Olivia alsof ze de vriendin is van Emiel, die zijn homoseksualiteit verbergt. Het verhaal volgt de verhaallijnen van de verschillende personages waarbij de emotionele toestand van de tieners de spanning bepalen. Door hun wantrouwen trekken de tieners overhaast verkeerde conclusies en ontstaan er misverstanden. Het taalgebruik is vlot en bestaat met name uit populaire taal. Niemand word…Lire la suite

Fake

Levi, z'n vriendin Mila en Olivia zijn goede vrienden. Max zoekt toenadering tot het groepje. Hij is immers verliefd op Olivia. Hij is jaloers want Emiel is nieuw in de klas, en Max is bang dat Olivia verliefd is op Emiel. Ze zingen immers samen in de musicalgroep en bij de nieuwste show spelen ze een koppel. Ze doen dat super goed. Emiel vertelt z'n vader dat Olivia ook in het echt z'n vriendinnetje is. Olivia speelt dit spelletje mee, al begrijpt ze niet waarom Emiel die leugen verkondigt. Ze vertelt dit niet aan haar ouders want dan mag ze niet meer naar de musicalschool. En dan is er Ruben. Hij maakt in z'n vrije tijd graag filmpjes, bewerkt ze en zet ze op YouTube. Hoe spannender, hoe liever, want zo kijken er steeds meer mensen en wint hij aan populariteit. Nadat hij een ruzie tussen Emiel en Levi heeft gefilmd, hoort hij tijdens z'n fietstocht naar huis, een ambulance. In de hoop opnieuw een cool filmpje te kunnen posten, filmt hij de bebloede jongen die het ziekenhuis wordt…Lire la suite

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia