Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Kappen !

Carry Slee (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Als haar vriendje heeft gezien dat drie anderen een jongen in elkaar hebben geslagen, helpt Indra hem de daders te ontmaskeren. Vanaf ca. 12 jaar.
Extra subject
pesten
Titre
Kappen !
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Pimento, 2005
144 p.
ISBN
90-499-2086-1

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Sander is verliefd op Indra, maar ook René, de broer van Indra's vriendin Heiki is gek op haar. Indra kiest voor Sander, al duurt het even eer ze elkaar hun liefde durven te bekennen. De vriendschap tussen Sander en zijn twee kameraden verwatert als deze onder invloed van een zekere Emiel o.a. cd's stelen. Sander is er getuige van hoe dit drietal een invalide jongen molesteert. Indra is de enige die Sanders lezing van het gebeurde gelooft. Als uiteindelijk Sander zelf in elkaar geslagen wordt en in het ziekenhuis belandt, komt mede door toedoen van Indra de waarheid aan het licht. Dit verhaal van de door de Kinderjury zeer geliefde auteur is goed geschreven en boeit van begin tot eind. De sfeer rond deze middelbare scholieren is prima getroffen, al is hun taalgebruik niet altijd overeenkomstig de werkelijkheid: gebruiken pubers het woord 'drollig'? De karakters zijn goed uitgewerkt; de opbouw is logisch en de handelingen wisselen elkaar vlot af. Een boek met een onderwerp dat in deze …Lire la suite

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia