Police dyslexie
Néerlandais

Spijt

Carry Slee (auteur)

Spijt

Carry Slee (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Omdat hij het veel te druk heeft met zichzelf, komt David de dikke Jochem niet te hulp als hij gepest wordt. Als het te laat is, krijgt hij spijt. Vanaf ca. 13 jaar. In lettertype Dyslexie.
Sujet supplémentaire
zelfmoord
Titre
Spijt
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Éditeur
Deventer: Uitgeverij Dyslexion, © 2016 | Autres éditions
150 p.
ISBN
9789463241274 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

David doet niet mee aan het treiteren van dikke Jochem, maar hij doet ook niets om het te verhinderen. Heel veel spijt krijgen hij en zijn klasgenoten daarvan als het te laat is en Jochem zichzelf heeft verdronken. Verliefdheid, onderlinge machtsverhoudingen, onzekerheid over je uiterlijk, spanning rondom repetities en rapporten, uitgaan in het weekend, maar vooral hoe sadisme en wreedheid altijd om de hoek liggen, zijn de componenten van dit realistisch geschreven verhaal over een klas middelbare scholieren van ongeveer vijftien jaar. Qua onderwerp een zwaar verhaal, maar de uitwerking is - hoewel hier en daar wat emotioneel - nuchter, herkenbaar en evenwichtig. Een prima boek, geschikt om als uitgangspunt te nemen voor een discussie over bovengenoemde onderwerpen. Prijs van de Nederlandse Kinderjury 1997, Prijs van de Jonge Jury 1998. Verfilmd in 2013. Vanaf ca. 13 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia