Livre
Néerlandais

Timboektoe rocks!

Carry Slee (auteur)

Timboektoe rocks!

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
De camping Timboektoe van de ouders van Isa en Kars is een prima plek om verliefd te worden. Als een brand de camping verwoest, komen Isa en Kars en hun vrienden in actie. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Timboektoe rocks!
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Foreign Media Books, 2007
222 p.
ISBN
9789049922115

Commentaires

In de 'Timboektoe'-serie van Carry Slee (See you in Timboektoe (2004), 100% Timboektoe (2004), Timboektoe rules! (2005) en Timboektoe rocks! (2007) ) verhuizen Kars en Isa met tegenzin naar Frankrijk, waar hun ouders een camping gaan beginnen. Aanvankelijk lijkt het hen maar niets, zo ver van Nederland en hun vrienden vandaan. Zo krijgt de camping al snel de naam Timboektoe, gelegen in een onbeduidend, afgelegen Frans dorpje. Gelukkig voor Kars en Isa blijkt het nieuwe leven in Frankrijk veel leuker te zijn dan ze hadden gedacht: niet alleen komen hun eigen vrienden en vriendinnen meehelpen om de camping op te bouwen, onder de campinggasten vinden ze ook nieuwe vrienden. In de verschillende boeken over Timboektoe staan de belevenissen van deze jongeren centraal. Aangespoord door de ouders en de oma van Kars en Isa verzinnen de jongens en meiden allerlei stunts en spannende acties om van Timboektoe een succesvolle camping te maken. Hierbij worden de jongeren…Lire la suite
In dit vierde deel uit de serie over de Nederlandse camping Timboektoe in de Dordogne, ontmoet een groot aantal tieners elkaar daar tijdens de zomervakantie. Al snel blijkt dat verliefdheid niet alleen leidt tot romantiek, maar ook tot intriges en geweld. Een brand verwoest de hele camping, maar de groep rond Isa en Kars zorgt ervoor dat de camping kan blijven bestaan. Er gebeurt onwaarschijnlijk veel in dit verhaal en de grote hoeveelheid personages wekt ook verwarring, maar dat neemt niet weg dat menig tiener graag een vakantie op deze camping zou doorbrengen. Wensvervullend verhaal, in korte zinnen waarbij alle personen hetzelfde populaire taalgebruik hanteren: 'shit, die gasten zijn vet cool zeg'. Zie ook: www.carryslee.nl. Vanaf ca. 12 jaar.

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

 • 2006 : Keep Off de Maria Peters
 • 2008 : Desperate de Dave Schram
 • 2013 : Spijt! de Dave Schram
 • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
 • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

 • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
 • 1989 : Rik en Roosje
 • 1991 : Verdriet met mayonaise
 • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
 • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
 • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia