Livre
Néerlandais

Timboektoe rules!

Carry Slee (auteur)

Timboektoe rules!

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Isa en Kars die in Frankrijk wonen met hun ouders die daar een camping hebben, krijgen te maken met een concurrerende camping; hiernaast zijn er de perikelen van hun vriendenkring. Vanaf ca. 12 jaar.
Extra subject
AVV, verfilmd boek
Titre
Timboektoe rules!
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Édition
11de dr.
Éditeur
Amsterdam: CRS, 2008
221 p.
ISBN
9789049920593 (gebonden)

Commentaires

Isa, Kars en hun vader hebben een camping in Frankrijk uit de grond gestampt. Ze werken nu heel hard om er een eilandje in de nabijgelegen rivier om te bouwen tot 'Love Island'. De inhuldiging van 'Love Island' wordt een echt feest, met allerlei activiteiten. In de buurt begint een steenrijke familie een nieuwe camping ('Paradiso') met veel luxe uit te baten. De verwaande dochters van deze camping proberen door versiertrucs, verzonnen roddels en verdachte SMS'jes Timboektoe ten val te brengen, maar deze valse opzet wordt gelukkig snel doorzien. De jongelui op Timboektoe worden geconfronteerd met verliefdheid en vriendschap, met de ontdekking dat je homo bent, de strijd tegen alcoholisme van een ouder enz... Als alles opgelost is, wordt er weer een grote barbecue georganiseerd op Timboektoe. Timboektoe rules! is één van de vele spannende boeken van Carry Slee en het derde in de reeks 'Timboektoe'. De talrijke personages zijn zeer herkenbaar en de onderwerpen uit het leven gegrep…Lire la suite
In de 'Timboektoe'-serie van Carry Slee (See you in Timboektoe (2004), 100% Timboektoe (2004), Timboektoe rules! (2005) en Timboektoe rocks! (2007) ) verhuizen Kars en Isa met tegenzin naar Frankrijk, waar hun ouders een camping gaan beginnen. Aanvankelijk lijkt het hen maar niets, zo ver van Nederland en hun vrienden vandaan. Zo krijgt de camping al snel de naam Timboektoe, gelegen in een onbeduidend, afgelegen Frans dorpje. Gelukkig voor Kars en Isa blijkt het nieuwe leven in Frankrijk veel leuker te zijn dan ze hadden gedacht: niet alleen komen hun eigen vrienden en vriendinnen meehelpen om de camping op te bouwen, onder de campinggasten vinden ze ook nieuwe vrienden. In de verschillende boeken over Timboektoe staan de belevenissen van deze jongeren centraal. Aangespoord door de ouders en de oma van Kars en Isa verzinnen de jongens en meiden allerlei stunts en spannende acties om van Timboektoe een succesvolle camping te maken. Hierbij worden de jongeren…Lire la suite
Derde deel in de Timboektoe-serie over Isa en Kars die naar Frankrijk zijn verhuisd, omdat hun ouders in de Dordogne een camping hebben gekocht*. Isa, Kars en hun vrienden gaan een eilandje in de rivier bij camping Timboektoe ombouwen tot Love Island. Intussen begint een ander Nederlands gezin vlakbij een grotere camping en hierdoor komt de toekomst van Timboektoe in gevaar. Anouk en Valerie, de twee bitchy dochters van de eigenaar van de nieuwe camping, bedenken een gemeen plan om Timboektoe te ruïneren. Verder de perikelen van de Timboektoe-crew: verliefdheden, een jongen die ontdekt dat hij verliefd is op een andere jongen, romantiek, verdriet, problemen met een alcoholische vader, enz. Een met vaart geschreven, lekker weglezend, pretentieloos verhaal, in de typische, 'gezellige' Carry Slee-stijl. Net als een zak chips hapt het heerlijk weg, en veel kinderen zullen er van genieten. www.carryslee.nl. Vanaf ca. 12 jaar.

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia