Livre
Néerlandais

De ijzeren prins

Cassandra Clare (auteur), Lia Belt (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Tessa en de Schaduwjagers zoeken de Magister. Om een aanknopingspunt te vinden over zijn verblijfplaats, neemt Tessa de gedaante aan van de geliefde van haar broer. Dit brengt haar in een lastige situatie. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De ijzeren prins
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Clockwork prince
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2015
464 p.
Note
De reeks De helse creaties, gaat vooraf aan de reeks De kronieken van de onderwereld
ISBN
9789048826933 (paperback) 9789048847709 (paperback)

Commentaires

Tessa en de Schaduwjagers zoeken de Magister. Om een aanknopingspunt te vinden over zijn verblijfplaats, neemt Tessa de gedaante aan van de geliefde van haar broer. Dit brengt haar in een netelige situatie. Bij Tessa ontluiken ook gevoelens van liefde voor zowel Will als Jem. Will stoot iedereen die van hem houdt af, want hij is vervloekt. Jem is de goedheid zelf, maar heeft een broze gezondheid. Dit alles zorgt voor een spannend verhaal met romantische verwikkelingen. De auteur beschrijft de gevoelens van Tessa naturel en de lezer begrijpt daardoor hoe een jonge vrouw zich moest gedragen in het Victoriaanse Londen. Tessa leert zelf ook veel door de boeken en gedichten die zij leest. In het verhaal staan regelmatig citaten uit literatuur uit de tijd dat Tessa leefde. Elk hoofdstuk begint met een Engelstalig gedicht. Dit tweede deel leest nog prettiger dan deel een van de trilogie*. Het is een fijn en goed leesbaar boek dat niet alleen een fantasyverhaal is, maar ook een pleidooi voor …Lire la suite

À propos de Cassandra Clare

Judith Rumelt, connue sous son nom de plume comme Cassandra Clare, née le 27 juillet 1973 à Téhéran en Iran, est une autrice américaine. Elle est surtout connue pour ses romans destinés aux jeunes adultes, dont la franchise à succès Les Chroniques des Chasseurs d'Ombres dont est issue la série La Cité des ténèbres.

Biographie

Née à Téhéran en Iran, Judith Rumelt est la fille d'un couple américain, Elizabeth et Richard Rumelt, respectivement professeur dans une école de commerce et auteur. Son grand-père maternel était le producteur de films Max Rosenberg. Judith Rumelt est de religion juive, et décrit sa famille comme « non religieuse ».

Enfant, Judith Rumelt a beaucoup voyagé, notamment en Suisse, en Angleterre et en France. Elle retourne à Los Angeles pour ses années de lycée, puis passe son temps entre Ne…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions