Journaliste Kitty Logan beleeft een moeilijke tijd. Haar terminaal zieke vriendin Constance geeft haar de opdracht om een document uit haar kantoor te halen. Wanneer Kitty terugkeert met het document, is Constance overleden. Kitty is vastbesloten Constances laatste project af te maken.
Extra subject
CHI, ROM, journalistiek, Libelle
Titre
Honderd namen
Auteur
Cecelia Ahern
Traducteur
Martine Jellema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
One hundred names
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2013
354 p.
ISBN
9789044622997 (paperback)

Commentaires

Kitty Logan, journaliste in Dublin, heeft een fatale fout gemaakt: omdat ze niet alle feiten van een verhaal heeft gecheckt, is Colin Maguire vals beschuldigd van seks met twee tienermeisjes. Kitty is nu publieksvijand nummer één. Intussen ligt haar mentrix en vriendin Constance op sterven en als Kitty haar vraagt welk verhaal ze altijd heeft willen schrijven, maar waar ze nooit toe kwam, krijgt ze als enig antwoord een lijst met honderd namen. Na de dood van Constance is Kitty vastbesloten uit respect voor de nagedachtenis van haar vriendin dit verhaal te schrijven. Ze probeert de mensen op de lijst op te sporen en de gemeenschappelijke factor te ontdekken. Ze raakt verwikkeld in een race tegen de tijd en intussen leert ze meer over zichzelf dan ze ooit had kunnen denken. Kitty roept aanvankelijk gemengde gevoelens op. Ze is egocentrisch en heeft nauwelijks begrip voor haar slachtoffer, maar in de loop van het verhaal verandert dat en groeit ze als persoon. De mensen die ze interview…Lire la suite

À propos de Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (née le 30 septembre 1981 à Dublin, Irlande où elle réside toujours) est une romancière irlandaise.

Elle est la fille de l'ancien Premier ministre irlandais (Taoiseach), Bertie Ahern. Ses quatre romans ont tous été des best-sellers. Elle a aussi écrit de nombreuses nouvelles pour des anthologies. Elle est diplômée en journalisme et en communication du Griffith College de Dublin. Cecelia a une grande sœur, Georgina Ahern dont le mari, Nicky Byrne est un membre du boysband irlandais Westlife.

En 2000, elle fait partie du groupe pop Shimma, qui finit troisième à la finale nationale irlandaise pour le Concours Eurovision de la chanson.

Carrière littéraire

À 21 ans, Cecelia Ahern publie son premier roman, PS. I Love You. Le succès ne se pas fait attendre…En lire plus sur Wikipedia