Bij de geplande aanslag in Praag in 1942 op Reinhard Heydrich, hoofd van de Gestapo, loopt de spanning hoog op.
Titre
HhhH
Directeur
Cédric Jimenez
Antécédent bibliographique
Laurent Binet
Acteur
Jason Clarke Rosamund Pike Jack O'Connell Jack Reynor Mia Wasikowska
Langue
Anglais
Titre parallèle
The man with the iron heart
Éditeur
Paradiso, © 2017
1 dvd-video
Durée
100 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld 2017
EAN
5414937033478

Commentaires

Drama van de Franse regisseur Cédric Jimenez naar het succesvolle boek (2010) van Laurent Binet. De film vertelt twee verhalen. In het eerste deel zien we vooral de opkomst van nazikopstuk Reinhard Heydrich (Australiër Jason Clarke), de architect van de Holocaust, die wordt gestimuleerd door zijn ambitieuze echtgenote Lina (Rosamund Pike). In het tweede deel volgen we twee jonge Tsjechoslowaakse soldaten die in ballingschap in Groot-Brittannië leven en in Tsjechië gedropt worden om een aanslag op Heydrich te plegen. Het derde element uit het boek ontbreekt: schrijver Binet die reflecteert op zijn eigen verhaal. Barry Atsma heeft een bijrol als naziverhoorder. De recensenten geven maar 2 of 3 sterren. Bor Beekman (Volkskrant 12-10-'17) vindt het ontbreken van Binet's aandeel een gemis. Hij schrijft: '(...) Clarke speelt de kille Heydrich bekwaam. (...) Als wordingsgeschiedenis intrigeert de film wel, bij vlagen. (...) het kwaad begon klein, bijna onbenullig.'

À propos de Cédric Jimenez

Cédric Jimenez est un réalisateur, producteur et scénariste français né le 26 juin 1976 à Marseille.

Biographie

Cédric Jimenez a grandi dans les quartiers nord de Marseille.

Vie privée

Il partage sa vie avec la scénariste et journaliste Audrey Diwan. Il a une fille, Gina, née en 2001.

Filmographie

Réalisateur

  • 2012 : Aux yeux de tous
  • 2014 : La French
  • 2017 : HHhH
  • 2021 : BAC Nord
  • 2022 : Novembre

Scénariste